Міністерство інфраструктури України


З початку наступного року процес видачі та обліку разових дозволів на виконання вантажних перевезень буде переведено в онлайн, − Володимир Омелян

19 Жовтня 2018, 11:59

До кінця поточного року процес видачі дозволів буде переведено в он-лайн. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян у Верховній Раді України під час Години запитань до Уряду України сьогодні, 19 жовтня 2018 року.

«У зв’язку з тим, що кожного року зростає товарообіг з країнами ЄС, збільшується і частка міжнародних автомобільних перевезень. Щороку ми проводимо напружені переговори з нашими колегами з Польщі, Угорщини, Румунії, Словаччини та інших держав ЄС. І за останні два роки ми змогли суттєво наростити квоту дозволів для українських автомобільних перевізників, але, безумовно, її не вистачає», − повідомив очільник Міністерства.

«Буквально минулого тижня ми завершили дуже важкі переговори з польською стороною щодо видачі додаткових дозволів на цей рік для українських автоперевізників. Такі дозволи в найближчий час будуть нами отримані, але залишається проблема з їх прозорою і безкорупційною видачею «Укртрансбезпекою». Ми отримуємо багато скарг від перевізників. На це було звернуто увагу керівника «Уктрансбезпеки». Щоб унеможливити корупцію, на початку 2019 року ми введемо повністю електронну реєстрацію дозволів і на кожному дозволі буде QR-код, запровадимо звірку з митницею щодо реальної кількості виданих дозволів та їх перетину кордону», − наголосив Володимир Омелян.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30286.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове