Міністерство інфраструктури України


Міністерство інфраструктури підтримує звільнення від сплати акцизного збору та ПДВ при ввезенні електромобілів в Україну, - Володимир Омелян

19 Листопада 2018, 18:05

Міністерство інфраструктури повністю та однозначно підтримує звільнення від сплати акцизного збору та ПДВ при ввезенні електромобілів в Україну. По  це заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян сьогодні, 19 листопада 2018 року.

Міністр інфраструктури відзначив, що саме такий крок є умовою розвитку економіки та збереження довкілля: «Я впевнений, що це створить передумови розвитку економіки за рахунок інфраструктурних проектів. Розвиток електротранспорту та його інфраструктури матиме безумовний позитивний вплив на екологію та енергетику нашої країни, а це - здоров’я наших сімей та підвищення фінансової стабільності України. Шкідливі викиди в містах здійснює саме автотранспорт. Його рівень в деяких з міст сягає до 90% всіх шкідливих викидів. Більшість преференцій для електромобілів враховано в законопроектах 8159 та 8160, які були розроблені в стінах Мінінфраструктури. Зменшення податкового навантаження створить необхідні переваги та додаткову привабливість розвитку електротранспорту» , - заявив Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури наголосив, що законопроекти сприятимуть залученню іноземних інвестицій: «В зазначених законопроектах містяться норми, що сприятимуть залученню міжнародних інвестицій для виробництва електротранспорту та його складових шляхом надання пільг. В цьому році Мінінфраструктури спільно з Укренерго запустили проект створення національної мережі швидких електрозарядних станцій вздовж основних транспортних магістралей України. Це ще один шлях подолання психологічного бар’єру для купівлі електромобілів. Збільшення попиту власників електротранспорту на електроенергію суттєво зменшить витрати на енергосистему та збільшить використання енергії, яка вироблена електростанціями вночі та більшість якої не використовувалася споживачами раніше. Сукупний ефект від розвитку електротранспорту, відповідної інфраструктури та виробництва перекриють всі непрямі збитки до бюджету, про які стверджують «електроскептики». Долучайтеся до розвитку електромобільності», - закликав Володимир Омелян.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30413.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове