Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Листопада 2018, 11:13
Версiя для друку


Відбувся перший рейс швидкісного експресу Київ – аеропорт «Бориспіль»

30 Листопада 2018, 11:13

«Kyiv Boryspil Express» здійснив свій перший рейс між Київським залізничним вокзалом та Міжнародним  аеропортом «Бориспіль».Залізничне сполучення між столицею та головними повітряними воротами України функціонуватиме в режимі 24/7. На маршруті між Центральним залізничним вокзалом та аеропортом експрес робитиме зупинку на станції Дарниця.

Першими оцінити всі переваги нового експресу відправилися Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян та виконувач обов'язків голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

«Сьогодні ми запустили експрес до аеропорту Бориспіль. Я вітаю з цією подією наших громадян, туристів, а також всіх людей, які хочуть, люблять, а тепер ще й можуть дешево та зручно подорожувати. Міністерство інфраструктури запровадило чесну конкуренцію на ринку авіапослуг. Результатом стало зниження цін на авіаквитки, запуск процесу відновлення регіональних аеропортів та рекордні пасажиропотоки в летовищах великих міст. Ріст ринку авіаперевезень - 30% щороку вже третій рік поспіль. Минулого тижня я мав зустрічі з керівниками найбільших європейських авіакомпаній: Ryanair та Wizz Air. Вони успішно працюють на ринку України та поступово розширюють свою присутність. Вже зараз квитки до країн ЄС стартують від 5 євро. Але дешеві авіаперевезення мають бути підкріплені і дешевим та зручним сполученням з аеропортом. І сьогодні для мене велика приємність заявити, що Україна поступово розбудовує інфраструктуру за європейським зразком - більшість великих європейських міст має зручне залізничне сполучення аеропорту із центром міста. До сьогодні ситуація була така: квиток до країн ЄС можна було придбати за 200 гривень. А проїзд до самого аеропорту коштував дорожче квитка на літак. Від сьогодні: 40 хвилин, 80 гривень - і ви дісталися від вокзалу до аеропорту чи навпаки. Ми розвернулися в бік Європи не тільки політично, а й економічно, транспортно та інфраструктурно. І цей рух незворотній.», - наголосив Володимир Омелян.

На маршруті працюватиме 4 рейкові автобуси виробництва Pesa Bydgoszcz SA. Вони були модернізовані власними силами Укрзалізниці в локомотивному депо «Гречани».

Потяги курсуватимуть з 14 платформи Центрального залізничного вокзалу столиці.

В рамках цього маршруту вперше на залізниці буде реалізована нова технологія оплати проїзду. Зокрема, на Центральному вокзалі в Києві та в Міжнародному аеропорту «Бориспіль» буде встановлено спеціальні термінали для продажу квитків за безготівкові кошти. Також пасажири можуть розрахуватися за проїзд безпосередньо в поїздах за технологією, що вже вдало опрацьована в Київському метрополітені спільно з Ощадним банком України. Після тестування безконтактних систем оплати на поїздах до Міжнародного аеропорту «Бориспіль» ця технологія буде розширена на інші поїзди – приміські та далекого сполучення.

Вартість проїзду становитиме 80 грн.

Також на базі залізничного експресу до аеропорту «Бориспіль» планується вперше впровадити єдиний квиток на різні види транспорту. Наприклад, клієнт зможе купити один квиток, що діятиме в поїзді, експресі та літаку.

Загальна вартість реалізованого проекту 480 млн грн. Якщо взяти до уваги ідею «Повітряного експресу» – аналогічного проекту, то на нього планували витратити понад 10 млрд грн.

У ході реалізації проекту добудовано до існуючої залізничної інфраструктури близько 4 км колії, зведено залізничну естакаду довжиною 272 м над трасою M03 Київ – Харків. Побудовано дві пасажирські платформи з павільйонами поблизу аеропорту та критий пішохідний перехід від платформ до терміналу D «Борисполя». Залізнична станція поблизу аеропорту отримала назву Бориспіль-аеропорт.

Окрім цього, на станції Київ-Пасажирський реконструйовано платформу біля 14-ої колії, з якої буде здійснюватися посадка та висадка пасажирів. Платформа модернізована: оновлено освітлення та оздоблення, враховано потреби людей з інвалідністю (тактильні показники, ліфт та інше).



ВСІ Новини