Для людей
з порушенням зору

    Новини    5 Грудня 2018, 18:41
Версiя для друку


Польща є нашим стратегічним партнером у розвитку нових транспортних коридорів по напрямку Азія - Європа – Азія, - Володимир Омелян

5 Грудня 2018, 18:41

Польща є нашим стратегічним партнером у розвитку нових транспортних коридорів по напрямку Азія - Європа – Азія. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян сьогодні, 5 грудня 2018 року, під час спільної прес-конференції з Міністром інфраструктури Республіки Польща Анджеєм Адамчиком.

Прес-конференція відбулась за результатами восьмого засідання українсько-польської Робочої групи з питань транспорту, яке тривало 4-5 грудня 2018 року в м.Київ.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян подякував Уряду Республіки Польща за підтримку України: «Польща однією із перших країн засудила агресію Росії в Азовському морі та закликала Росію поважати принципи міжнародного права. Ми вдячні за підтримку та працюємо над майбутніми інфраструктурними проектами. Заява про наміри щодо подальшої співпраці, яку ми сьогодні підписали, передбачає спільну роботу щодо розширення географії залізничних пасажирських перевезень між Україною та Польщею, зокрема, відновлення залізничного сполучення за напрямком Перемишль - Мальховіце – Нижанковичі, запровадження регулярного пасажирського залізничного сполучення між Львовом та Любліном. Польща є нашим стратегічним партнером у розвитку нових транспортних коридорів по напрямку Азія - Європа – Азія. Особливо хочу відзначити Транскаспійський Міжнародний Транспортний Маршрут, а також напрямок Південь-Захід. Ми вже реалізуємо проекти, які сприяють поєднанню ЄС з Україною з продовженням на країни Азії, зокрема, в рамках ViaCarpatia та TEN-T. Українська сторона в рамках цих ініціатив готує до реалізації проект Go-Highway, який поєднає порти Балтії та Чорного моря. Сьогодні було фіналізовано рішення щодо запуску контейнерного потягу між Китаєм та ЄС, між Китаєм та Польщею територією України. Ми плануємо, що кількість таких потягів буде близько тисячі на рік», - зазначив Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури України підкреслив, що є домовленості щодо питання квоти дозволів для українських перевізників: «Наступного тижня делегація Міністерства інфраструктури України спільно з автомобільними перевізниками буде перебувати у Варшаві, де фіналізуються домовленості. Станом на сьогодні виділено додатково 2 тис. дозволів на цей рік для того, щоб не було незручностей при перетині кордону. І я думаю, що впродовж першого півріччя, а можливо набагато швидше, можливо, навіть наступного тижня, ми зможемо кінцево дійти згоди щодо квоти на 2019 рік».

Міністр інфраструктури Республіки Польща Анджей Адамчик відзначив, що українською та польською сторонами приділяється першочергова увага питанням розвитку транспортних комунікацій між країнами, подякував Міністру інфраструктури за постійну увагу до питання транспортного сполучення між Польщею та Україною та запевнив у вирішенні питання щодо квоти дозволів для українських перевізників на 2018 рік та узгодження квоти на 2019 рік : «Я хочу підтвердити, що не буде такої ситуації, що українські перевізники будуть чекати на кордоні на можливість реалізації своїх дій, своїх завдань з якихось формальних причин. І ще раз повторюю, що у нас є бажання і ми дійдемо до згоди, знайдемо консенсус. Тому ми вирішили найближчим часом зустрітися з представникам автомобільних асоціацій і перевізників, щоб спільно з ними знайти рішення. Дуже дякую, пане Міністре, що ми завжди доходимо згоди в багатьох питаннях. І я дуже вдячний за такий підхід. Таке спільне вирішення є корисним для обох сторін, для всіх підприємців, які в результаті користуються нашою згодою».

За результатами восьмого засідання українсько-польської Робочої групи з питань транспорту підписано протокол та Заяву про наміри між Міністерством інфраструктури України та Міністром інфраструктури Республіки Польща щодо подальшої співпраці, спрямованої на створення нових залізничних сполучень між обома країнами. 



ВСІ Новини