Для людей
з порушенням зору

    Новини    7 Грудня 2018, 16:41
Версiя для друку


Підписано Меморандум про взаєморозуміння між ДП «Адміністрація морських портів України», ДП «Одеський МТП», ТОВ «Бруклін-Київ порт» за участі компанії CMA CGM

7 Грудня 2018, 16:41

Сьогодні, 7 грудня 2018 року, у присутності Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, який перебуває з робочим візитом у Республіці Франція, підписано меморандум про взаєморозуміння між ДП «Адміністрація морських портів України», ДП «Одеський МТП», ТОВ «Бруклін-Київ порт» за участі компанії CMA CGM.

CMA CGM Group - транспортна судноплавна компанія зі штаб-квартирою в Марселі, яка є найбільшим у Франції та третім у світі морським контейнерним перевізником із загальним дедвейтом суден у 2,208 млн. TEUs. Компанія оперує флотом з 445 судів і обслуговується в понад 420 портах світу.

Міністр інфраструктури України окреслив плани розвитку термінальних потужностей в українських портах із залученням міжнародних компаній: «Перш за все, я радий, що такі міжнародні компанії як CMA CGM, які самостійно заробили собі ім’я на світовому ринку, сьогодні вважають Україну надійним партнером. Це гарантія успіху та розвитку України. Наша держава піднялася на чотири позиції в щорічному рейтингу Doing Business. Зараз ми на 76 місці серед 190 країн. Україна зацікавлена у співпраці з міжнародними інвесторами, тому Уряд проводить низку заходів для підвищення інвестиційної привабливості нашої країни. Українські порти відкривають нові можливості для іноземних інвесторів. Співпраця CMA CGM з українською стороною є вигідною для всіх, оскільки вона забезпечить інвестиції у розвиток Одеського морського порту, збільшення вантажопотоку та, як наслідок, значні відрахування до бюджетів різних рівнів. Ринок контейнерних перевезень дуже динамічний, тому світові портові оператори найбільше зацікавлені у нарощуванні своїх потужностей. Враховуючи значний потенціал України, а також той факт, що влада України зацікавлена у залученні інвестицій в портову галузь країни, найближчим часом ми очікуємо збільшення контейнерних перевезень через українські порти», - зазначив Володимир Омелян.

«Розвиток співробітництва між АМПУ, «Бруклін-Київ Порт» та СМА CGM – це ще один приклад ефективного державно-приватного партнерства. Відповідно до розробленої нами стратегії розвитку портів до 2038 р. проекти державно-приватного партнерства дозволять залучити майже 44 млрд. грн. інвестицій у розвиток портової галузі. В рамках цього проекту в Одесі буде здійснена реконструкція причалів № 13-з, 14-з. Це дозволить уникнути простою суден і значно збільшити об’єми перевалки вантажів», - відзначив керівник Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс.

«Підписаний сьогодні меморандум дає надію на те, що вже найближчим часом в Одеському морському порту буде здійснено масштабний інфраструктурний проект, який забезпечить залучення інвестицій у розвиток інфраструктури Одеського морського порту, збільшення вантажопотоку та кількості суднозаходів в Одеський морський порт, впровадження нових технологій виробництва в морському порту Одеси, створення нових робочих місць, підвищення соціальних стандартів для працівників порту», - заявив Володимир Омелян.



ВСІ Новини