Для людей
з порушенням зору

    Новини    25 Січня 2019, 15:58
Версiя для друку


Ми розпочинаємо роботу над новим аеропортом в Дніпропетровській області, - Володимир Омелян

25 Січня 2019, 15:58

Ми розпочинаємо роботу над новим аеропортом в Дніпропетровській області. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ході розширеної наради, яка відбулась 25 січня 2018 року в Міністерстві інфраструктури. У заході взяли участь: Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов, заступник Голови Дніпропетровської обласної адміністрації Володимир Юрченко, Народний депутат України Тетяна Ричкова, Голова Державіаслужби Олександр Більчук, очільник Державного агентства інфраструктурних проектів Микола Божко, представники Украероруху та ін.

Володимир Омелян наголосив, що будівництво нового летовища – ініціатива Президента України Петра Порошенка: «Аеропорт з попередньою назвою «Придніпров’я» - перший великий інфраструктурний проект, який ми починаємо будувати цього року з нуля. Це ініціатива Президента, яку ми втілимо в життя впродовж наступних 2-3 років».

За словами Міністра, існуючі аеропорти в м.Дніпро та в м.Запоріжжя вимагають капітального ремонту злітних змуг та реконструкції терміналів, що за витратами співмірно з будівництвом нового летовища.

«Летовище в селищі Солоне - це буде новий сучасний об’єкт інфраструктури, який дасть нове життя не тільки самому Солоному, а й Дніпропетровській та Запорізькій областям загалом. Ми розпочинаємо будівництво аеропорту, а разом і з цим запускаємо розвиток всієї прилеглої інфраструктури. Розраховуємо, що за 2 роки після початку роботи нового летовища, пасажиропотік складе 1,5-2 мільйони пасажирів. Наразі за підсумками 2018 року, сумарний пасажиропотік аеропортів Дніпра і Запоріжжя склав трохи менше 700 тис. Це наднизькі цифри для такого великого регіону і з таким високим потенціалом».

Всі присутні на нараді висловили свою повну підтримку ідеї спорудження нового аеропорту, а також готовність до спільної командної роботи на досягнення результату. 



ВСІ Новини