Міністерство інфраструктури України


Лібералізація повітряного сполучення, розширення міжнародного співробітництва – ключові пріоритети Державіаслужби у 2019 році, - Володимир Омелян

5 Лютого 2019, 16:14

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час розширеної прес-конференції 5 лютого 2019 року представив плани з розвитку авіаційної галузі на 2019 рік. У заході також взяли участь: Олександр Більчук – Голова Державної авіаційної служби України, Микола Божко – керівник Державного агентства інфраструктурних проектів України, Павло Рябікін – генеральний директор ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», Тетяна Романовська – генеральний директор ДП «МА «Львів» ім. Данила Галицького», Сергій Кандауров – директор КП «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс».

Володимир Омелян високо оцінив роботу Державної авіаційної служби у 2018 році. За його словами, серед ключових завдань Державіаслужби на 2019 рік – підвищення рівня безпеки польотів та рівня авіаційної безпеки, гармонізація законодавства України із законодавством Європейського Союзу, лібералізація повітряного сполучення, розширення міжнародного співробітництва.

Голова Державіаслужби Олександр Більчук зазначив: «Стрімкий ріст пасажирських авіаперевезень є певним викликом для Державіаслужби як регулятора. Тому у 2019 році Державіаслужба буде зосереджена на створенні належних умов для забезпечення перевезень і безпеки польотів. Основною метою у 2019 році є прийняття державної програми з безпеки польотів – важливого документу, який стане дороговказом на декілька років вперед. Водночас з питанням безпеки польотів буде приділено увагу авіаційній безпеці, удосконаленню нормативно-правої бази, відпрацюванню відповідних механізмів і запобіганню незаконним втручанням. Триватиме робота над гармонізацією національного законодавства із законодавством ЄС. Працюємо над регулюванням безпілотної авіації. Плануємо у 2019 році, використовуючи європейську практику, розробити та впровадити нормативно-правові акти, які дозволять створити фундамент для розвитку безпілотної авіації в Україні. Активно працюємо над подальшою лібералізацією повітряних сполучень, чітко демонструємо, що Україна – це відкрита країна. Тому проводимо перемовини з європейськими та азійськими країнами, щоб зняти будь-які обмеження, які існують і на кількість перевезень, і на кількість призначених компаній, а також пунктів призначення. Наша позиція незмінна – ніяких обмежень, ринок повинен сам визначитися, хто на ньому має бути і тільки правила здорової конкуренції визначають переможця».





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30664.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове