Міністерство інфраструктури України


Отримано інформацію від Міністерства інновацій та технологій Угорщини про зміни в угорській системі електронної сплати дорожнього збору у 2019 році

7 Лютого 2019, 11:15

Нові вимоги до завантаження даних у систему НU-GО з 3-го лютого 2019 року.

Метою є правильне встановлення екологічного класу транспортного засобу та модернізація контролю.

Компанія National Тoll Раyment Services (NTPS) Ріс. на базі системи НU-GО, що слугує для сплати дорожнього збору вантажівками з максимально дозволеною масою, що перевищує 3,5 тонни, розпочала реалізацію програми розвитку, ціль якої полягає у виявленні неправильно вказаних екологічних класів транспортних засобів задля покращення контролю та модернізації процедури оплати дорожнього збору.

Окремі елементи комплексної програми впроваджуватимуться поступово, впродовж певного періоду часу, а відповідні заходи, як очікується, будуть введені в дію не раніше другої половини 2019 року. Першим кроком стане інтеграція екологічних класів вантажних автомобілів в єдину контрольовану базу даних, після чого буде введено автоматичне та електронне визначення і контроль екологічного класу, що доповнятиме проведення перевірок шляхом зупинки транспортних засобів органами, уповноваженими на здійснення контролю за сплату збору.

Наразі відбувається завантаження даних програми. З грудня 2018 року всі користувачі мають можливість ввести реєстраційні дані нового типу на сторінці НU-GО.hu (марка, рік випуску, номер шасі, свідоцтво про реєстрацію). З 3-го лютого 2019 року ця інформація вже буде обов'язковою для надання клієнтами НU-GО, які реєструють транспортний засіб з іноземною реєстрацією або змінюють дані про вже зареєстрований в системі транспортний засіб. Пізніше завантаження даних повинно бути виконано усіма користувачами НU-GО, запитувані дані котрих не доступні у відповідній формі. Про це буде своєчасно проінформуємо.

Інформація, що запитується під час завантаження даних, необхідна для перевірки правильності вказаного екологічного класу. У той час як для транспортних засобів з іноземною реєстрацією ця інформація надається в процесі завантаження даних самим користувачем системи НU-GО, у разі транспортних засобів з іноземною реєстрацією зобов'язання завантаження даних пояснюється тим, що немає повної відповідності між єдиними реєстрами транспортних засобів окремих країн.

Після підтвердження завантажених даних компанією NTPS Plc., не раніше, ніж у другій половині 2019 року, в Угорщині буде запроваджено новий тип посиленого контролю відповідності екологічної класифікації транспортних засобів. Відповідно до цього окрім накладення штрафу, система НU-GО автоматично виправить неправильно вказаний екологічний клас, проінформувавши про це клієнта, або, у клієнтів, які не виконують зобов'язання щодо завантаження даних транспортного засобу - згідно з Директивою «Євровіньєта» - вимагатиме сплати зборів за найгіршу екологічну категорію. Відтак клієнт сплачуватиме плату за найгіршу екологічну категорію до тих пір, поки не буде виконано зобов'язання завантаження правильних даних відповідної вантажівки.

Метою Компанії NTPS Plc., згідно з принципом «платить той, хто забруднює», є сприяння зниженню негативного впливу вантажівок на довкілля. Після впровадження послуги централізованого налаштування екологічного класу очікується зменшення випадків накладання сукупних штрафів, пов'язаних з помилковим декларуванням екологічного класу. В результаті впровадження цього заходу стягування зборів стане більш точним, а кількість випадків надання невірогідної інформації при декларуванні екологічних класів зменшиться. Цей захід сприятиме зміцненню чесної конкуренції на ринку перевізників і спонукатиме усіх учасників галузі до проявлення ще більш законослухняної поведінки.

Перевірка екологічних класів на відповідність регулюється угорським законодавством згідно з законодавством Європейського Союзу та міжнародною практикою. В процесі розробки NTPS Plc. завжди забезпечуватиме перевізникам можливість підготуватися та достатньо часу для вивчення та використання нових заходів і послуг.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30672.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове