Міністерство інфраструктури України


Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Міністерства інфраструктури України

«Про внесення змін до наказу Міністерства інфраструктури України від 27 березня 2018 року № 140»
8 Лютого 2019, 14:19

Наказ розроблено Міністерством інфраструктури України відповідно до положень Закону України «Про внесення зміни до статті 9 Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» щодо протидії ворожій пропаганді та покращення інформаційного забезпечення громадян України, постраждалих внаслідок воєнних дій, місцем проживання яких є територія Донецької та Луганської областей, де органи державної влади України здійснюють свої повноваження» (далі – Закон) та пункту 2 повноважень центральних органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін і тарифів на окремі види продукції, товарів і послуг (додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548).

Тарифи на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою, затверджені наказом Міністерства інфраструктури України від 27 березня 2018 року № 140 та зареєстровані в Міністерстві юстиції України 10 квітня 2018 року за № 430/31882, застосовуються суб’єктами господарювання, які надають такі послуги і розташовані на території України, незалежно від підпорядкування та форми власності.

Водночас Законом визначено, що на території Донецької та Луганської областей, де органи державної влади України здійснюють свої повноваження, встановлюються окремі тарифи на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою, що доставляються на території цих областей, з метою підвищення рівня доступності інформаційного простору, що формується вітчизняними періодичними друкованими виданнями, для населення, яке проживає на цих територіях.

Наказом затверджуються Тарифи на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою, що доставляються на території Донецької та Луганської областей, де органи державної влади України здійснюють свої повноваження, які у середньому на 20% нижчі від тарифів на розповсюдження вітчизняної періодики за передплатою по всій території України на аналогічний період. Ці Тарифи застосовуватимуться на передплату видань з доставкою з 01 липня 2019 року.

Реалізація наказу забезпечить установлення окремих тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою, що доставляються на території Донецької та Луганської областей, де органи державної влади України здійснюють свої повноваження, що сприятиме  підвищенню рівня доступності до інформаційного простору, що формується вітчизняними періодичними друкованими виданнями, для населення, яке проживає на цих територіях.

Відповідно до частини першої статті 20 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» зауваження і пропозиції щодо зазначеного проекту просимо направляти до Мінінфраструктури на поштову адресу: 01135, м. Київ, пр-т. Перемоги, 14, або на електронну адресу: kushnir@mtu.gov.ua, а також спеціально уповноваженому органу виконавчої влади з питань державної регуляторної політики – Державній регуляторній службі України.

Зауваження та пропозиції до проекту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань прийматимуться Міністерством інфраструктури України протягом місяця з дня оприлюднення.

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30674.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове