Для людей
з порушенням зору

    Новини    8 Лютого 2019, 14:52
Версiя для друку


Обговорено проекти концесії Спеціалізованого морського порту «Ольвія» та Херсонського морського торговельного порту

8 Лютого 2019, 14:52

7 лютого 2019 року  в Миколаївській міській раді відбулася зустріч щодо реалізації проекту концесії Спеціалізованого морського порту «Ольвія» за участю заступника Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктора Довганя, голови Проектного офісу з питань державно-приватного партнерства в інфраструктурі «SPILNO» Тараса Бойчука та очільника Миколаєва Олександра Сєнкевича.

Сторони обговорили актуальні питання реалізації проекту концесії та  окреслили подальші кроки щодо налагодження ефективної співпраці Міністерства інфраструктури України та Миколаївської міської ради.

Віктор Довгань поінформував, що триває формування конкурсної комісії, а після затвердження її складу, почнеться робота над тендерною документацією. У рамках роботи конкурсної комісії буде розглянуто ініціативу робочої групи щодо доповнення конкурсних умов такими пунктами, як реалізація інфраструктурних проектів на території Корабельного району, обов’язкове працевлаштування співробітників порту, реалізація екологічних програм.

Конкурс буде відкритим, тож підприємства будь-якої організаційно-правової форми зможуть взяти у ньому участь. Зацікавленість у проекті концесії ДП "СК "Ольвія" виявили вже біля 25 світових компаній.

«Ми за те, щоб місто отримувало максимальну користь від цього порту: віддача має бути як соціальна, так і екологічна, інфраструктурна. Я підтримую міського голову в цьому питанні.  Треба, щоб місто отримало максимально позитивний результат», - підкреслив Віктор Довгань.

Також було проведено зустріч з представниками Миколаївської обласної державної адміністрації, де обговорено подальші кроки реалізації концесійного проекту. Заступник голови облдержадміністрації з питань розвитку інфраструктури, будівництва, екології, житлово-комунального господарства та цивільного захисту Гайдаржи Валентин Васильович підтримав реалізацію проекту.

8 лютого 2019 року в Херсонській міській раді обговорено проект концесії Херсонського морського торговельного порту. Метою зустрічі було ознайомити мера Миколаєнко Володимира Васильовича з результатами ТЕО та подальшими кроками реалізації концесійного проекту, залучити місто до реалізації проектів, щоб місцева громада також отримували позитивний ефект від інвестиційних проектів, отримати представників у конкурсну комісію.

Під час зустрічі в Херсонській обласній державній адміністрації за участю губернатора Гордєєва Андрія Анатолійовича було висловлено прохання підтримати проект шляхом реалізації всіх заходів направлених на будівництво нової об’їзної дороги, що дозволить розвантажити місто від вантажних автомобілів, що прямують в порт Херсону.

Місцева адміністрація Миколаєва та Херсона цілком підтримала реалізацію проектів концесії портів, так як це відкриє нові шляхи залучення інвестицій, дозволить підвищити соціальні стандарти міст та відкриє нові канали в транспортному сегменті.



ВСІ Новини