Міністерство інфраструктури України


Президент України Петро Порошенко відкрив новозбудовану дорогу обхід м.Рені

12 Лютого 2019, 14:30

12 лютого 2019 року Президент України Петро Порошенко разом із Міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном, очільником Одеської обласної державної адміністрації Максимом Степановим, Головою «Укравтодору» Славоміром Новаком взяли участь у відкритті новозбудованої дороги обхід м.Рені. Також вони проінспектувли стан траси М-15 Одеса-Рені, на якій вже завершено основні ремонтні роботи.

Президент України привітав жителів області з завершенням робіт на двох великих інфраструктурних об’єктах Одещини та заявив, що 2019 року на розбудову українських доріг буде спрямовано понад 50 млрд гривень.

Петро Порошенко також відзначив прогрес у відновленні українських автошляхів: «Об’їзну дорогу навколо Рені чекали 10 років, а дорога Одеса – Рені, побудована в 50-десятих роках, майже на всій ділянці всієї дороги взагалі не ремонтувалась. Для Бессарабії, для Півдня, Одеської області це було питання життя і смерті. Основні роботи були проведені в 2017 і 2018 роках і це безпрецедентний термін, коли за два роки відремонтовано та модернізовано дорогу такої довжини. 55 млрд гривень йде на будівництво доріг цього року. Дуже багато зроблено, і ми впевнено дивимось у майбутнє».

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що дорога Одеса-Рені є основним проектом у сфері розвитку дорожньої інфраструктури: «Вона з'єднує Одесу з дунайськими портами в Рені та Ізмаїлі і тягнеться до кордону з Румунією. Ремонтні роботи завершено, працюємо над введенням дороги в експлуатацію».

«Я гордий з того, що завдяки підтримці Глави держави та політичній єдності ми даємо якісний результат для країни. Дякую, пане Президенте! До початку ремонту час перебування у дорозі від Одеси до Рені складав 6 – 7 годин, зараз 3 години», - додав очільник Міністерства інфраструктури.

Також він зазначив, що автомобільна дорога «Обхід м. Рені» є складовою частиною автомобільної дороги М-15 Одеса – Рені. Ведеться відповідна робота з Румунією щодо визначення проходження маршруту з урахуванням необхідності будівництва мосту через річку Дунай. Будівництво мостового переходу між Україною та Румунією сприятиме економічному зростанню регіону між річками Дністер та Дунай; збільшенню потоку туристів Європи, Близького та Середнього Сходу до Української Венеції «Вилкове», заповідника «Дунайські плавні» та Білгород-Дністровської фортеці.

Володимир Омелян відзначив високоефективну роботу «Укравтодору» з відновлення автошляхів, які мають стратегічне значення для Одеської області.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30682.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове