Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Лютого 2019, 17:37
Версiя для друку


Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів низку двосторонніх зустрічей у рамках робочої поїздки до Швейцарії

20 Лютого 2019, 17:37

У рамках робочого візиту до м. Женева (Швейцарська Конфедерація)  19 лютого 2019 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян зустрівся із Міністром інфраструктури та управління водними ресурсами Королівства Нідерланди Корою Ван Ніувенхейзен. 

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва, участь України та Нідерландів у розвитку інтегрованої системи транспортної логістики у сполученні Європа – Азія, реалізацію проектів щодо розвитку річкового транспорту в Україні.

Володимир Омелян подякував нідерландській стороні за успішну реалізацію проекту Ініціатива розвитку Дніпра і наголосив, що першочергові завдання, які наразі стоять перед Міністерством інфраструктури України, це прийняття закону про внутрішній водний транспорт, впровадження норм і стандартів Європейського Союзу у галузі, днопоглиблення та стале фінансування інфраструктури річок.  «Модернізація річкової інфраструктури, залучення інвестицій та імплементації відповідних директив ЄС − ті кроки, що дозволять Україні збільшити обсяг вантажоперевезень, залучити світових інвесторів до розвитку внутрішніх водних шляхів і посилити економіку країни», − заявив Міністр інфраструктури України.

 Обидві сторони відзначили, що реалізація спільних ініціатив і проектів відкриває великі можливості для модернізації української інфраструктури, розвитку державно-приватного партнерства, впровадження найкращого досвіду та передових технологій.

Також Міністр інфраструктури України Володимир Омелян у рамках робочої поїздки до Швейцарії 19 лютого 2019 року зустрівся із Старшим директором Світового Банку Гуанже Ченем та  Генеральним секретарем ОЧЕС Майклом Хрістідесом.   

Під час зустрічі із Старшим директором з глобального транспорту Світового Банку Гуанже Ченем  обговорено  питання щодо фінансування спільних проектів з Міжнародним банком реконструкції та розвитку і Міжнародною фінансовою корпорацією. Володимир Омелян відзначив, що за сприяння Світового банку в Україні реалізується низка важливих ініціатив і проектів з покращення автомобільних доріг та безпеки руху, розвитку державно-приватного партнерства у морській галузі. Зокрема, відбувається впровадження системи зважування у русі Weight-in-Motion, підготовка та реалізація пілотних концесійних проектів  у портах Ольвія, Херсон, Чорноморськ.

На зустрічі із Генеральним секретарем Постійного міжнародного секретаріату Організації Чорноморського Економічного Співробітництва (ОЧЕС) Майклом Хрістідісом Міністр інфраструктури України  Володимир Омелян наголосив на неприпустимості агресивних дій Росії в Азовському та Чорному морях і підкреслив, що забезпечення безпеки судноплавства, розвиток портів і створення сприятливих умов для перевезень морським транспортом є одним із пріоритетних завдань України. Володимир Омелян також проінформував Майкла Хрістідіса, що Українська сторона зацікавлена у розвитку автомобільних доріг у напрямку Одеса (Україна) – Румунія – Болгарія – Греція/Туреччина та реалізації проекту з будівництва Чорноморської кільцевої автомагістралі.



ВСІ Новини