Міністерство інфраструктури України


Володимир Омелян провів зустріч з Райнером Бомбою

7 Березня 2019, 16:14

7 березня 2019 року відбулася зустріч Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна з колишнім Державним секретарем Федерального міністерства транспорту та цифрової інфраструктури ФРН Райнером Бомбою та представниками німецьких компаній “atene Kom” та “Cheil” щодо залучення їх експертизи під час реалізації пілотного проекту «Інтернет речей на дорогах на базі технології зв’язку п’ятого покоління 5G» та подальшого співробітництва.

Міністр зазначив, що розвиток та подальший процес імплементації пілотного проекту є дуже важливим для розвитку транспортної інфраструктури, безпеки на транспорті та для економіки України в цілому. Метою пілотного проекту є оцінка ефективності використання сучасних технологій для забезпечення безпеки на дорогах та моніторингу стану дорожнього руху.

Величезну роль в проекті відіграє використання технологій Інтернету речей – глобальної мережі фізичних датчиків та сенсорів, що будуть забезпечувати центри обробки інформації статистичними даними з метою контролю та регулювання потоками транспорту в режимі онлайн.

Окремо Міністр наголосив на необхідності співпраці в напрямку електромобільності та цифорвізації транспортної галузі.

Представники “Cheil” презентували свої рішення в сфері управління транспортними маршрутами та технології, які утворюють цифрову інфраструктуру для використання безпілотних автомобілів.

«Ми високо цінуємо експертизу німецьких колег та сподіваємось на подальшу продуктивну співпрацю», − зазначив Міністр інфраструктури.

Також Володимир Омелян підкреслив, що важливим етапом є розбудова якісної національної мережі зв’язку п’ятого покоління 5G, яка зможе забезпечити швидкий, безперебійний зв’язок по всій країні, що відкриє шлях до подальшого розвитку технологій інтелектуальних транспортних систем, безпілотних автомобілів та великої кількості інших технологій, що будуть забезпечувати безпеку на дорозі





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30735.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове