Міністерство інфраструктури України


Київський вокзал має стати центральним об’єктом транспортної інфраструктури Києва, - Володимир Омелян

20 Березня 2019, 16:39

20 березня 2019 року відбулася розширена нарада під керівництвом Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна щодо розвитку Київського залізничного вокзалу. У нараді також взяли участь: державний секретар Міністерства інфраструктури України Андрій Галущак, голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, заступник голови Київської міської державної адміністрації Дмитро Давтян, представники Національної поліції України, керівництво Київського вокзалу.

«Київський вокзал має стати центральним об’єктом транспортної інфраструктури Києва. Ми маємо дати цілісне бачення його розвитку для Києва, киян і гостей міста. У Київського вокзалу повинен бути нормальний громадський простір. Привокзальна площа має стати зручною для пасажирів. Це те, про що ми вже говорили з мером Києва Віталієм Кличком, і що повинно бути реалізовано якомога швидше», − заявив Володимир Омелян.

За його словами, міська влада разом з Укрзалізницею мають навести лад на привокзальній території, опрацювати питання роботи громадського транспорту, транспортних розв’язок та пішохідних переходів біля вокзалу. З 1 липня цього року можуть розпочатися зазначені роботи.

«Це – те, що ми можемо зробити вже потягом цього року, щоб зробити під’їзди до вокзалу більш зручними і дати людям чистоту і порядок. На більш далекоглядну перспективу розробляється план перетворення вокзалу і прилеглої території на єдиний транспортний вузол і зручний громадський простір, цей проект буде зреалізовано у форматі державно-приватно партнерства. Укрзалізниця спільною з провідним британським дизайн-бюро вже готує предпроект з цілісного розвитку київського вокзалу і прилеглої території», - повідомив очільник Міністерства.

Володимир Омелян також зазначив, що розглядається ідея запровадження у Києві міської швидкісної залізниці, відомої у країнах ЄС як S-Bahn: «Я повністю підтримую ідею з S-Bahn і думаю за умови співфінансування міста, Укрзалізниці та підтримки Уряду України її цілком можливо реалізувати. Уряд часто іде столиці назустріч по субвенціях. Ми повинні вийти на нормальний формат цієї залізниці, вона точно буде затребувана».

Крім того, очільник Міністерства зауважив, що, зважаючи на структуру пасажирської логістики між Києвом і прилеглими до столичного регіону областями України, необхідно розвивати з ними комфортне залізничне сполучення: «У мене днями була зустріч із громадою міста Ніжин Чернігівської області. Дуже багато мешканців міста користується електричкою Ніжин – Київ, так само як і люди з інших міст і районів навколо Київської області. Правильним рішенням було б налагодити співпрацю між Києвом та місцевою владою, щоб у кінцевому результаті дати людям комфортні електрички за зручним графіком».





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30769.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове