Міністерство інфраструктури України


Дорожня інфраструктура Херсонщини поступово відновлюється, − Володимир Омелян

26 Березня 2019, 11:37

Дорожня інфраструктура Херсонщини поступово відновлюється, але темпи та масштаби робіт повинні бути більшими. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час інспектування робіт з відновлення автошляхів Херсонщини у рамках робочої поїздки до Херсонської області сьогодні, 26 березня 2019 року. Разом із Головою Херсонської обласної державної адміністрації Андрієм Гордєєвим очільник Міністерства проінспектував стан доріг області та оглянув хід відновлення автомобільної дороги Т-04-03 Мар’янське − Берислав − /Р-47/, стан мостових переходів на км 58+594 та км 68+433 дороги і міст на км 66+900 на автомобільній дорозі загального користування державного значення регіональна Р-47 Херсон – Нова Каховка – Генічеськ, а також зустрівся з мешканцями Бериславського району. «Дорожня інфраструктура Херсонщини поступово відновлюється, але темпи та масштаби робіт повинні бути більшими. З боку Президента України, Уряду Херсонська область має повну підтримку. Ми розуміємо, що міст і мостові переходи технічно взагалі вже непридатні до використання. Це взагалі неприйнятно, бо це дорога державного значення», − заявив Володимир Омелян.

Міст на км 66+900 на автомобільній дорозі загального користування державного значення регіональна Р-47 Херсон – Нова Каховка – Генічеськ біля м. Таврійськ через Північно-Кримський канал було збудовано у 1958 році. Протяжність мосту 111 метрів і наразі він непрацездатний. Міністр інфраструктури наголосив, що потрібно якомога скоріше виправити ситуацію та повністю реконструювати міст: «Ми домовились з очільником Херсонської області Андрієм Гордєєвим, що зараз вони готують всю тендерну документацію, оголошують тендер і ми докладемо всіх зусиль, щоб в травні ми знайшли гроші на початок робіт. Нам треба цього року почати всю підготовку, наступного року – все завершити. І тоді я вірю, що вже сам Президент України Петро Порошенко наступного року приїде на відкриття цієї дороги», − підкреслив Володимир Омелян.

Очільник Міністерства повідомив, що орієнтовна вартість реконструкції мосту на км 66+900 на автомобільній дорозі загального користування державного значення регіональна Р-47 Херсон – Нова Каховка – Генічеськ складає орієнтовно 150 млн грн. Вартість капітального ремонту мостового переходу на км 58+594 Т-04-03 – 26 млн грн, мостового переходу на км 68+433 Т-04-03 – 39 млн грн.

Очільник Міністерства наголосив, що у 2019 році субвенція на ремонт місцевих і комунальних доріг Херсонщини зросте з 250 млн грн до майже 400 млн грн і завдання місцевої влади спільно з громадами ефективно використати ці кошти.

«Те, що маємо по дорогах і те, що я вас маю просити. Перше – це об’єднані територіальні громади. Ви повинні це зробити, створити їх, бо це набагато більше надходжень до ваших бюджетів. Ми бачимо це по інших областях України. Як тільки створюється об’єднана територіальна громада, надходження до місцевих бюджетів зростають мінімум у 3−4 рази. Ви зможете акумулювати в себе гроші і самі ними розпоряджатись. Друге – без вагового контролю доріг не буде. Спільно з Укртрансбезпеклю ви маєте контролювати вагу фур, бо тут можна зробити найкращу дорогу, але вона все рівно буде зруйнована, якщо будуть перевантаження. І третє – ми дамо наших інспекторів, але мають бути інспектори з вашої громади так само. Тільки разом ми зробимо якісні дороги і спільними зусиллями збережемо їх від руйнування», − заявив Володимир Омелян під час зустрічі з мешканцями Бериславського району Херсонської області. 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30784.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове