Міністерство інфраструктури України


Триває національний семінар щодо Міжнародної конвенції про контроль над шкідливими протиобростаючими системами на суднах та Міжнародної конвенції про контроль суднових баластних вод й осадів та управління ними

3 Квітня 2019, 09:22

З 1 по 5 квітня 2019 року в Міністерстві інфраструктури України проходить національний семінар щодо Міжнародної конвенції про контроль над шкідливими протиобростаючими системами на суднах та Міжнародної конвенції про контроль суднових баластних вод й осадів та управління ними за підтримки Міжнародної морської організації. Експертами семінару виступають керівник морської біобезпеки Відділу морського середовища Теофаніс Караяніс та консультанти Міжнародної морської організації.

Участь в семінарі беруть представники Міністерства інфраструктури України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної екологічної інспекції України, Державного агенства рибного господарства України, Державної служби морського та річкового транспорту України, ДП «Адміністрація морських портів України», ДУ «Держгідрографія», ДП «Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України», КП «Морська пошуково-рятувальна служба», Інспекція з питань підготовки та дипломування моряків, ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство», Державного університету інфраструктури та технологій, Херсонської державної морської академії, Національного університету «Одеська морська академія», Одеського національного морського університету.

Метою семінару є підвищення рівня знань з питань контролю за скиданням водяного баласту і запобігання ризикам перевезення немісцевих видів морської фауни в інші точки світу, що носить руйнівні наслідки усталеним морським екосистемам, у тому числі Чорного і Азовського морів. В ході семінару учасники мають можливість проходження відповідних практичних завдань та тестів.

Під час семінару фахівці Міжнародної морської організації ознайомлюють учасників семінару з основними принципами конвенції та основними заходами щодо контролю держави прапора, а також обов'язками прибережних держав, зокрема щодо проведення моніторингових досліджень з метою визначення місцевої флори та фауни, а також змін у місцевих екосистемах.

Нагадаємо, України не є стороною Конвенції, однак Міністерство інфраструктури проводить відповідну підготовчу роботу щодо ратифікації Україною Міжнародної конвенції про контроль суднових баластних вод й осадів та управління ними.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30802.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове