Для людей
з порушенням зору

    Новини    16 Квітня 2019, 13:33
Версiя для друку


Віктор Довгань взяв участь у роботі конференції «10 років Східного партнерства: економічна конвергенція та бізнес – можливості»

16 Квітня 2019, 13:33

16 квітня 2019 року в м. Прага (Чеська Республіка) відбулась конференція «10 років Східного партнерства: економічна конвергенція та бізнес - можливості». Участь у заході взяли Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш, Міністр промисловості та торгівлі Чеської Республіки Марта Новакова, заступник Генерального директора Європейської Комісії Мачей Поповський, президент чеської торгової палати Владимир Длоухи, директор Департаменту закордонних справ офісу Президента Рудольф Джиндрак та інші. Українську сторону представив заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань.    

Мета конференції  - аналіз реалізованих торговельно-економічних реформ та інтеграційного процесу з країнами-партнерами протягом останніх 10 років, оцінка впливу цих змін на подальшу співпрацю у форматі Східного партнерства.

Віктор Довгань виступив на панелі Міністрів. Під час виступу заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції   поінформував про прогрес впровадження реформ у сфері транспорту та послуг поштового зв’язку в рамках виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, підтвердив зацікавленість України у подальшому розвитку співпраці в рамках ініціативи ЄС “Східне партнерство”, зокрема інтеграції національної транспортної мережі до Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T): «Україна має політичний інтерес до розробки ініціативи Східного партнерства Східного партнерства ЄС і готова продовжувати бути лідером, оскільки розглядає механізм Східного партнерства для досягнення своєї стратегічної мети - отримання повноправного членства в Європейському Союзі»,- зазначив заступник Міністра.

Віктор Довгань наголосив,  що однією з пріоритетних реформ є створення сприятливих умов для ведення бізнесу та покращення бізнес-клімату, та  поінформував про інвестиційний потенціал нашої країни у сфері транспорту, зокрема щодо проектів концесій морських портів, аеропортів та залізничних вокзалів.  Заступник Міністра України з питань європейської інтеграції  висловив впевненість у зміцненні відносин між Європейським Союзом та східними сусідами.



ВСІ Новини