Для людей
з порушенням зору

    Новини    18 Квітня 2019, 11:47
Версiя для друку


Пройшла Міжнародна конференція, присвячена обговоренню переваг для регіонів, що випливають із реалізації ініціативи VIA CARPATIA

18 Квітня 2019, 11:47

17 квітня 2019 року у м. Ланьцут (Республіка Польща) пройшла Міжнародна конференція, присвячена обговоренню переваг для регіонів, що випливають із реалізації ініціативи VIA CARPATIA.

Міністерство інфраструктури представив заступник Міністра з питань європейської інтеграції Віктор Довгань.

Під час виступу Віктор Довгань повідомив про стан та перспективи розвитку транспортної інфраструктури України з метою стимулювання інвестиційної діяльності та залучення потенційних інвесторів у транспортну галузь та підтвердив готовність до надання необхідної інституційної, організаційної та інформаційної підтримки в процесі реалізації інфраструктурних інвестиційних проектів.

Також заступник Міністра представив позицію України щодо перспектив розвитку маршруту VIA CARPATIA територією України та підтримав пропозицію Польщі щодо включення автомобільного коридору VIA CARPATIA до базової мережі TEN-T. Під час заходу було підписано офіційну Заяву і Ланьцутську декларацію ІІІ щодо посилення співпраці в галузі транспорту в Центральній та Південній Європі, забезпечення розвитку ініціативи VIA CARPATIA та залучення нових країн-членів до ініціативи VIA CARPATIA.

Віктор Довгань провів  двосторонні зустрічі з Міністром інфраструктури Республіки Польща та заступником Міністра транспорту Румунії. Під час переговорів польську сторону поінформовано, що пріоритетним напрямком для України в рамках VIA CARPATIA є розвиток автомобільного маршруту Львів – Одеса. Запропоновано розглянути можливість включення до Ланьцутської Декларації ІІ відгалуження територією Польщі: Гданськ (PL) – Лодзь (PL) – Катовіце (PL) – Жешув (PL) – (пункт пропуску Краківець UA) та розглянути можливість у майбутньому включити до положень Ланьцутської Декларації ІІ також питання розвитку залізничного транспорту в Карпатському регіоні.



ВСІ Новини