Для людей
з порушенням зору

    Новини    2 Травня 2019, 18:11
Версiя для друку


Володимир Омелян зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу

2 Травня 2019, 18:11

Сьогодні,  2 травня 2019 року, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Корея в Україні паном Лі Янг-Гу у зв’язку із завершенням його дипломатичної місії в Україні.

Володимир Омелян висловив вдячність пану Лі Янг-Гу за роботу в Україні та розвиток двостороннього співробітництва в сфері транспорту між Україною та Республікою Корея.

Міністр інфраструктури зазначив, що завдяки двостороннім зусиллям корейські компанії розширили свою присутність на українському ринку.

«За час Вашої каденції зроблено та досягнуто багато. Ми раді вітати корейські компанії та інвесторів в Україні. Цього року ми готуємося до будівництва нового аеропорту у Дніпропетровській області. Цей аеропорт стане найбільшим на Сході України. Ми з радістю розглянемо пропозиції всіх зацікавлених корейських архітектурних компаній. Наша мета, щоб аеропорт був побудований у сучасному стилі і став не тільки успішним летовищем, а й візитівкою регіону, арт-об’єктом», - наголосив Володимир Омелян.

Очільник Міністерства також наголосив на стрімкому зростанні ринку внутрішніх водних вантажних перевезень та запросив корейських інвесторів до співпраці у даній сфері: «Ринок внутрішніх річкових перевезень зростає з кожним роком. Це може бути гарною нагодою для корейських інвесторів зайти на український ринок та будувати в Україні баржі, перевантажувальні термінали та річкові вокзали».

Окрему увагу сторони приділили співробітництву у залізничній галузі, зокрема, співпраці Укрзалізниці із компанією Hyundai. Володимир Омелян зазначив, що пасажирські потяги Hyundai вже добре зарекомендували себе в Україні, і це є хорошим підґрунтям для подальших переговорів Укрзалізниці із зазначеною компанією щодо розширення співробітництва.

Міністр також запросив корейську сторону розглянути можливості розміщення потужностей компанії Hyundai в Україні: «Ми розглядаємо компанію Hyundai як потенційного партнера для виробництва електрокарів в Україні. Лінійка електрокарів Hyundai є дуже цікавою і конкурентною, ринок в Україні і в Європі розвивається стрімко, тому цей напрямок співпраці є вкрай перспективним».

Пан Лі Янг-Гу, зі свого боку, висловив побажання компанії Hyundai взяти участь у тендері ЄБРР на будівництво Харківського метрополітену.

Також він позитивно оцінив високу динаміку двосторонніх взаємин у сфері транспорту та інфраструктури, подякував Міністру за якісну спільну роботу та запевнив Володимира Омеляна, що і надалі залишатиметься другом України та сприятиме покращенню відносин між країнами.



ВСІ Новини