Для людей
з порушенням зору

    Новини    8 Травня 2019, 12:45
Версiя для друку


Володимир Омелян провів зустріч із керівництвом компанії «Uber»

8 Травня 2019, 12:45

Сьогодні, 8 травня 2019 року, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів зустріч із керівництвом компанії «Uber» в центральній та східній Європі: генеральним директором Ашканом Кебріті, директором з питань взаємодії із органами державної влади Марком Андріяніком та директором із розвитку Георгієм Соколянським .

Міністр інфраструктури позитивно відзначив діяльність «Uber» в Україні: «2016 року Україна стала 68-ою країною, де розпочала свою роботу велика американська компанія. Мені дуже приємно, що я мав безпосереднє відношення до виходу «Uber» на український ринок. Вважаю, що це було абсолютно правильне рішення. Технології змінюють світ швидше, ніж ми думаємо. Досвід «Uber» засвідчує, що один успішний мобільний додаток може змінити ринок пасажирських перевезень в усіх провідних країнах світу. І Україна не є виключенням. Хто протистоїть сучасним технологіям, той програє. Хто вдало і вчасно їх використовує, той перемагає».

Керівництво компанії  «Uber» анонсувало запуск нового сервісу «Uber Shuttle» в Україні у травні поточного року. Це сервіс із бронювання місця в мікроавтобусі, який курсуватиме за обраними маршрутами. В рамках пілотного проекту сервіс працюватиме у межах Києва.

«Київ – перше місто у Європі, де ми запускаємо цей пілотний проект. Ми прагнемо активніше працювати в Україні і будемо взаємодіяти з органами державної влади задля покращення умов пересування містом та створення альтернативи приватному авто для українців », - наголосив Ашкан Кебріті.

Міністр інфраструктури у свою чергу зазначив, що «Uber Shuttle» має показати нову якість пасажирських автобусних перевезень: «Міністерство інфраструктури наполягає на тому, що такий вид транспорту, як маршрутки, має зникнути до 2030 року. Ми вже здійснили низку кроків у цьому напрямку, ринок змінюватиметься поступово. Я особисто сподіваюся, що «Uber» також сприятиме в цьому, але компанія має дати нову якість пасажирських перевезень. В першу чергу, це стосується безпечності, екологічності та надійності транспортних засобів, які буде використовувати компанія в рамках «Uber Shuttle». Новий продукт має дати нову якість послуг».

Представники компанії «Uber» наголосили, що в рамках проекту «Uber Shuttle» використовуватиметься транспорт, який відповідає європейським стандартам безпеки, комфорту та екологічності. Також вони підкреслили, що виступатимуть партнерами громадського транспорту.

Володимир Омелян також закликав представників компанії продовжити активний розвиток напрямку співпраці з власниками електричних транспортних засобів: «Це може бути і пілотний проект «Uber» в рамках таксі-перевезень з провідними автомобільними виробниками, що вже виробляють електромобілі або планують запускати їх виробництво в майбутньому. Київ, до речі, на третьому місці в Європі за використанням електрокарів в мережі «Uber Green». Ми вітаємо використання електрокарів - це не тільки про електричний транспорт в Україні, це - про нову індустрію, індустрію майбутнього».

Керівництво «Uber» подякувало Міністру за розвиток прозорого і відкритого ринку пасажирських перевезень в Україні, а також за підтримку у впровадженні нових сервісів.

 

Довідково:

«Uber Technologies Inc.» – транспортна мережева компанія. Головний офіс знаходиться у Сан-Франциско, Каліфорнія. Ключові офіси у світі - Лондон, Сан-Паулу, Мехіко, Амстердам.

Компанія працює у 785 містах світу. Доступ до платформи здійснюється через веб-сайти і мобільні додатки. «Uber» має 75 мільйонів користувачів по всьому світу і 3 мільйони водіїв. Щорічно у світі здійснюється близько 10 мільярдів поїздок, щодня – близько  15 мільйонів.



ВСІ Новини