Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    16 Травня 2019, 09:23
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Міністерства інфраструктури України

«Про встановлення Ставок плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування повітряних суден у повітряному просторі України»
16 Травня 2019, 09:23

Проект наказу Міністерства інфраструктури України «Про встановлення Ставок плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування повітряних суден у повітряному просторі України» (далі – проект наказу) розроблено з метою удосконалення порядку розрахунку ставок плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування, що сприятиме залученню нових користувачів повітряного простору країни, а також забезпечення доступу громадян країни до дешевих авіаперевезень.

Наказ розроблено на виконання положень Повітряного кодексу України у межах реалізації Міністерством інфраструктури України функцій по контролю за цільовим використанням коштів отриманих за надані послуги з аеронавігаційного обслуговування (далі - АНО) повітряних суден в повітряному просторі України та удосконалення державної тарифної політики у транспортній сфері.

Проектом акта пропонується встановити нові одиничні ставки плати за АНО повітряних суден в повітряному просторі України, в тому числі встановити різні ставки плати за послуги АНО на підходів та в районі аеродрому окремо для «Міжнародного аеропорту «Бориспіль» та для всіх інших сертифікованих аеропортів країни.

Реалізація наказу створить сприятливі умови для розвитку авіаційних перевезень через українські аеропорти, дасть змогу залучити нові авіакомпанії для здійснення польотів до/з аеропортів України. У свою чергу це сприятиме  збільшенню обсягів руху повітряних суден в повітряному просторі України та, як наслідок, зниженню вартості квитків на авіаційні перевезення, завдяки чому повітряний транспорт стане доступнішим для громадян країни які отримають доступ до дешевих авіаквитків.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу приймаються протягом 30 календарних днів з дня опублікування проекту наказу від зацікавлених юридичних та фізичних осіб у письмовому та електронному вигляді за адресою: Міністерства інфраструктури України, 01135, м. Київ, проспект Перемоги, 14; kushpil@mtu.gov.ua



ВСІ Оголошення