Міністерство інфраструктури України


Відбулось сьоме засідання Міжурядової українсько-латвійської комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва

17 Травня 2019, 13:11

17 травня 2019 року в м. Рига (Латвійська Республіка) відбулось сьоме засідання Міжурядової українсько-латвійської комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва. Від Міністерства інфраструктури України участь у заході  взяв заступник Міністра з питань європейської інтеграції Віктор Довгань.

На засіданні обговорено підсумки двостороннього співробітництва в транспортній галузі за 2018 – 2019 роки і плани на 2020 рік.  Наголошено, що  Українська Сторона зацікавлена в збільшенні квоти дозволів для здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень.  Зазначено, що обсяги перевезень вантажів залізничним транспортом між Україною та Латвійською Республікою за 2018 рік становлять 671, 5 тис. тонн. Заступник Міністра  заявив, що запуск потяга чотирьох столиць (Рига – Вільнюс – Мінськ - Київ), який відбувся у вересні минулого року з Києва, є чудовим продовженням євроінтеграційного курсу України і подальшого співробітництва між Україною та Латвією. 

Також Віктор Довгань під час свого виступу акцентував увагу на питанні реалізації національної транспортної стратегії, наголосивши, що транспортний сектор є основою для  економічного розвитку України як міжнародного транспортного вузла між Європою та Азією.  

 

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30890.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове