Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Травня 2019, 15:21
Версiя для друку


Міжнародний захід високого рівня з розвитку цифрової інфраструктури відбувся в Одесі

30 Травня 2019, 15:21

Міжнародний захід високого рівня з розвитку цифрової інфраструктури відбувся в Одесі. Організаторами виступило Міністерство інфраструктури України, Офіс підтримки реформ та європейські партнери.

Серед ключових спікерів - офіційні представники Європейської делегації, Європейського інвестиційного банку, посадові особи з профільних міністерств Казахстану, Грузії, Польщі та інших країн, також серед учасників - Egis, AVISION Robotics, DBA Group, Huawei Technologies та інші. Модератором дискусії виступив Директор Директорату цифрової інфраструктури на транспорті Міністерства інфраструктури Фарід Сафаров.

Основні кроки з розвитку цифрової інфраструктури Міністерства інфраструктури України представив заступник Міністра Юрій Лавренюк.

Від імені Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна Юрій Лавренюк  привітав учасників заходу та зауважив, що відповідно до Угоди про Асоціацію України з ЄС, Міністерством інфраструктури вже розроблено та погоджено Національну транспортну стратегію України до 2030 року (НТСУ) та план дій із її провадження. Він також повідомив, що одним із пріоритетів стратегії є впровадження цифрової інфраструктури, яка забезпечить прозорість та кращий доступ до інформації про транспортну систему.

Заступник Міністра зазначив, що Міністерством інфраструктури вже реалізуються такі пілотні проекти як система зважування автомобілів в русі Weigh in Motion, електронний квиток у містах України, інтерактивна мапа автобусних маршрутів, розширення мережі зарядних станцій для електромобілів, електронний кабінет перевізника, електронна система портів «Єдине вікно», удосконалення реєстру сертифікації транспортних засобів відповідно до практик ЄС, гео-інформаційні системи на залізниці та багато іншого. 

«Всі ці і багато інших інфраструктурних проектів увійшли до плану заходів та майстер плану НТСУ. В процесі розробки також знаходиться Національна транспортна модель, яка передбачає комп’ютерне моделювання транспортних потоків для всіх видів транспорту», - наголосив Юрій Лавренюк.

Фарід Сафаров, у свою чергу зазначив, що комплексне впровадження цих інновацій на всій території України можна здійснити лише за допомогою створення центру інновацій, який забезпечить вплив цифрової трансформації на усі сектори економіки. Інвестиції в стратегічні цифрові потужності та інфраструктуру в цілому закладуть фундамент майбутнього процвітання України.



ВСІ Новини