Міністерство інфраструктури України


Нам треба додаткове фінансування, щоб протягом двох років відремонтувати мережу місцевих доріг, - Володимир Омелян

12 Червня 2019, 13:24

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян сьогодні, 12 червня 2019 року, під час засідання Кабінету Міністрів України.

Під час засідання Уряду керівник Укравтодору Славомір Новак доповів про хід реалізації основних проектів з розбудови мережі автошляхів. Він подякував керівнику Уряду та очільнику міністерства інфраструктури за підтримку дорожньої галузі.

Володимир Омелян наголосив, що темпи та масштаби відновлення українських автошляхів є найвищими за останні понад 10 років:  «Останній раз такий масштабний ремонт українських доріг був у 1980 році під час підготовки до Олімпіади. Я радий, що ми повернули дорожню галузь до життя. Тут насправді жодної магії немає - є стабільне фінансування і системний підхід. Якщо б не було Дорожнього фонду – нічого не відбулось би взагалі. В 2016 році у нас були мільярди боргів і жодної перспективи. Тому ми починали не з нуля, а з мінуса. І нам дуже важливо, щоб наступного року Дорожній фонд був збережений з тією філософією, яку ми в нього закладали - 100% акцизів іде в Дорожній фонд. Мінімум 75 млрд ми плануємо на них на наступний рік».

За словами Володимира Омеляна, окремої уваги потребують дороги місцевого та територіального значення: «Ми пропонуємо дуже просту річ – нам треба додаткове фінансування для того, щоб відремонтувати повністю всю мережу протягом максимум двох років. Це абсолютно досяжно. На це потрібно від 25 до 50 млрд гривень, і нам важливо, щоб ми передбачили це фінансування в бюджеті 2020-2021 років».

Він також додав, що суттєве занепокоєння викликає використання субвенцій, які отримують місцеві влади на ремонт доріг: «Дуже шкода, що досі не сформована президентська вертикаль на місцях, бо саме на цьому мав би бути основний  акцент. Очільники областей повинні забезпечити стабільну роботу з ремонту доріг. Я хотів би звернутись до українських громадян. Зараз буде дуже багато обіцянок. Всі будуть обіцяти, як краще буде завтра. Не купуйтесь на ці обіцянки, вимагайте стабільного фінансування українських доріг. Ми зазначили – це Дорожній фонд. 75 млрд грн на наступний рік, плюс 50 млрд грн на дороги Т-шки, які поєднають між собою районні центри».





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30955.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове