Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Червня 2019, 16:02
Версiя для друку


Туроператори та авіакомпанії мають чітко розраховувати наявні технічні можливості задля вчасного виконання всіх заявлених чартерних авіарейсів, - Юрій Лавренюк

19 Червня 2019, 16:02

19 червня 2019 року заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк взяв участь у відкритому засіданні авіаційного комітету при Торгово-промисловій палаті України на тему: «Високий туристичний сезон - безпека, комфорт та захист прав туристів. Розвиток туризму України».

Участь у засіданні взяли: заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі України Михайло Тітарчук, перший заступник генерального директора Міжнародного аеропорту “Бориспіль”  Євгеній Дихне, в.о. першого заступника Голови Державіаслужби Сергій Коршук, представники авіакомпаній, туроператорів, хендлінгових компаній, громадських організацій та інші.

Учасники засідання обговорили ситуації на ринках туристичних послуг та чартерних авіаційних перевезень, а також можливі механізми їх покращення.

Заступник Міністра наголосив, що на сьогодні найбільш динамічно зростає ринок авіаційних пасажирських перевезень: «Логістика, інфраструктура і туризм – це єдине ціле. Завдяки політиці Міністерства інфраструктури авіакомпанії та аеропорти України показують рекордне зростання пасажиропотоку. Минулого року вперше в історії України пасажиропотік українських аеропортів перевищив 20 мільйонів осіб. Але не менш важливим є захист прав пасажирів у разі затримки чи скасування рейсів. Ринок авіаційних чартерних перевезень в Україні складає близько 25%. За останні півроку українськими авіакомпаніями було виконано вчасно близько 82% рейсів».

Заступник Міністра повідомив, що на разі попит туристичних компаній на чартерні авіаперевезення перевищує технічні можливості авіакомпаній їх здійснити: «Надважливо, щоб авіакомпанії, які надають послуги чартерних перевезень, та туроператори проводили детальний аналіз можливостей забезпечення перевезення всіх заявлених туроператором обсягів. В умовах договору між туроператором та авіаперевізником мають бути чітко визначені обсяг перевезень за кожним маршрутом та розклад виконання польотів, а також передбачено санкції за порушення закріплених умов. Окрім того, Державіаслужбою додано вимогу, що у разі виконання рейсів у нічний період доби - авіаперевізник зобов’язаний забезпечити роботу довідки цілодобово», - наголосив Юрій Лавренюк.

За словами заступника Міністра, якщо перевізники не будуть виконувати вимоги, встановлені правилами щодо необхідного обслуговування пасажирів в разі затримки чи скасування рейсу - Державіаслужба буде застосовувати фінансові санкції у вигляді накладання штрафу.

У свою чергу Сергій Коршук повідомив, що у високий сезон буде мобілізовано весь інспекторський склад Державіаслужби для здійснення більш посилених перевірок технічного стану літаків: «Ми повністю лібералізували ринок чартерних перевезень. На сьогоднішній день право сертифікації експлуатантів повністю відповідають європейському стандарту. Більше того, літаки, які експлуатуються сьогодні на чартерному ринку, проходять додаткову експертизу Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA) і отримують дозвіл на виконання польотів. Тобто, додатково перевіряється технічний стан цих літаків.  Але, на жаль, на сьогоднішній день є перевізники, які приймають зобов’язання на себе, не враховуючи технічний стан літаків, їх вік та графік польотів цих літаків, через що виникають затримки. До таких авіаперевізників будуть застосовуватись відповідні жорсткі санкції. Для нас безпека пасажирів понад усе».



ВСІ Новини