Для людей
з порушенням зору

    Новини    25 Червня 2019, 19:17
Версiя для друку


Володимир Омелян провів зустріч із американськими посадовцями

25 Червня 2019, 19:17

25 червня 2019 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів зустріч із американськими посадовцями.

З американської сторони на зустрічі були присутні: Іан Стефф -виконуючий обов'язки помічника Міністра з глобальних ринків (Міністерство торгівлі США), Джозеф Уддо  - заступник помічника Міністра з питань розвитку ринку та енергетичних інновацій (Міністерство енергетики США), Тодд Абраджано - виконуючий обов'язки заступника директора Агентства торгівлі та розвитку США, Майкл Лаллі, радник з питань торговельних справ (посольство США).

З українського сторони участь у зустрічі також взяв очільник Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс, керівник Офісу підтримки реформ Ірина Кошель та ін.

Міністр інфраструктури України проінформував американську сторону про хід реформ в авіаційній, дорожній, портовій сферах. За його словами, перспективним в Україні є розвиток інфраструктури на умовах державно-приватного партнерства, зокрема, мова йшла про реалізацію концесійних проектів в українських портах та аеропортах.

Сторони обговорили поточну політичну ситуацію в Україні. Окрему увагу було приділено питанню Азовського регіону.

За словами українського міністра, загроза, що Росія може перекрити Керченську протоку, є реальною.

«Ми серйозно розглядаємо необхідність відновлення роботи аеропорту в Маріуполі. Це має не тільки соціально-економічне значення, а й військове», - наголосив Володимир Омелян.

За словами Володимира Омеляна, в особливому фокусі Міністерства – застосування новітніх технологій на транспорті, посилення кібербезпеки та реалізація пілотних проектів – інтернет речей та 5G, які мають посилити безпеку на дорогах.

Представники американської сторони підтвердили підтримку України з боку США, висловили сподівання, що всі позитивні зміни, які відбулися в Україні протягом останніх років, будуть продовжені.

Також вони запевнили Володимира Омеляна у подальшій підтримці питань розвитку української інфраструктури.



ВСІ Новини