Міністерство інфраструктури України


Повідомлення про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України

«Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2009 р. № 1392»
5 Липня 2019, 15:02

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2009 р. № 1392» розроблено на виконання положень частина третьої статті 12 Закону України «Про ціни і ціноутворення» та частини першої статті 9 Закону України Про природні монополії» з метою забезпечення нормативного врегулювання питання проведення автоматичної індексації тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України та пов’язані з ними послуги на рівні індексу цін виробників промислової продукції.

Прийняття зазначеного проєкту забезпечить обов’язкове проведення коригування державних регульованих тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом шляхом проведення їх індексації. Згідно з проектом постанови буде надано доручення Мінінфраструктури, Мінекономрозвитку та Мінфіну встановити механізм щорічної автоматичної індексації тарифів, який дасть можливість перевізнику (АТ «Укрзалізниця») своєчасно, при підвищенні цін на складові елементи витрат (паливо, електроенергія, запасні частини, тощо) відповідно автоматично щорічно індексувати тарифи на перевезення вантажів залізничним транспортом та пов’язані з ними послуги на рівні індексу цін виробників промислової продукції.

За результатами реалізації проектів нормативно-правових актів перевізник отримає можливість покращити якість послуг з метою забезпечення виконання основного завдання Товариства –задоволення потреб держави, юридичних та фізичних осіб у безпечних та якісних залізничних перевезеннях.

Відповідно до частини першої статті 20 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» зауваження і пропозиції до зазначеного проєкту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань прийматимуться у письмовому та електронному вигляді протягом місяця з дня його оприлюднення за адресами:

1) Міністерство інфраструктури України: проспект Перемоги,14, м. Київ, 01135, факс (044) 351-48-45; belinska@mtu.gov.ua.

2) Державна регуляторна служба України: вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011, факс (044) 254-43-93.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31000.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове