Міністерство інфраструктури України


Експортно-імпортний банк США підтвердив повернення в Україну: серед перших проектів – локомотиви для Укрзалізниці та співпраця в авіації, - Володимир Омелян

30 Липня 2019, 16:25

Експортно-імпортний банк США підтвердив відновлення співпраці з Україною.  Серед перших проектів – локомотиви для Укрзалізниці та співпраця в авіації. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян за результатами зустрічі з представниками компанії Wabtec Corporation та US EXIM, що відбулась сьогодні, 30 липня 2019 року. Участь у зустрічі також взяли  представники АТ «Укрзалізниця» та авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України».

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян відзначив успішність угоди між General Electric та АТ «Укрзалізниця»: «Вважаю, що контракт з General Electric, є найбільш знаковою угодою, яку уклала Україна за останні декілька років з провідною світовою компанією. Перший етап Угоди виконано успішно - Укрзалізниця отримала 30 локомотивів, які вже працюють в Україні. За перше півріччя 2019 року середньодобовий пробіг тепловозів ТЕ33АС склав 547 км, що на 45 % більший порівняно з серіями тепловозів, які виконують аналогічні перевезення в АТ «Укрзалізниця». Володимир Омелян висловив сподівання щодо вдалого перебіг переговорів  між Wabtec та іншими сторонами, які беруть участь у реалізації проекту, задля успішного виконання зазначеної угоди.

Володимир Омелян підкреслив, що відновлення Експортно-імпортним банком США після п’ятирічної перерви своєї діяльності в Україні та готовність банку розпочати співпрацю саме з спільного проекту Wabtec Corporation та АТ «Укрзалізниця» є позитивним сигналом для світових інвесторів та провідних компаній та оцінкою діяльності Міністерства інфраструктури за останні роки.

Під час зустрічі  Експортно-імпортному банку США передано звернення Міжнародних авіаліній України щодо лізингу літаків виробництва компанії Boeing. Володимир Омелян запропонував US EXIM розглянути питання фінансування оновлення флоту українських авіакомпаній та зазначив, що стрімкий ріст авіації в Україні впродовж 2016 -2019 років потребує не тільки підтримки західних партнерів,  а й уваги Уряду та Верховної Ради: «Було би добре, щоб у нашому Державному бюджеті також була передбачена підтримка української авіації, якщо ми хочемо зберегти темпи росту цієї галузі, дати українським авіакомпаніям конкурентні умови для купівлі і лізингу нових літаків і відновити авіабудування», - заявив Міністр інфраструктури.

Партнери з США подякували Міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну за підтримку та співпрацю.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31039.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове