Міністерство інфраструктури України


Повідомлення про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України

«Про затвердження Порядку перевірки, взяття проб води та проведення їх аналізу»
7 Серпня 2019, 09:47

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку перевірки, взяття проб води та проведення їх аналізу» (далі – проєкт акта) розроблено відповідно до відповідно до статті 102 Водного кодексу України та абзацу п’ятого пункту 51 Правил охорони внутрішніх морських вод і територіального моря України від забруднення та засмічення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 лютого 1996 року № 269.

На теперішній час відсутній єдиний механізм перевірки суден, взяття проб води та проведення їх аналізу, що в свою чергу ставить під сумнів правомірність дій контролюючих органів, під час встановлення фактів забруднення та розрахунку розміру збитків.

Відсутність нормативно – правового акту, який регулює відносини  під час встановлення джерела забруднення  призводить  до негативних наслідків  для морського середовища та шкодять іміджу України, як морської держави та  надійного партнера.

Отже, прийняття акта забезпечить ефективне виконання міжнародних правових зобов’язань України у сфері охорони навколишнього природного середовища в частині виконання зобов’язань, що випливають із членства України в міжнародних організаціях, діяльність яких пов’язана з морським та річковим транспортом, торговельним мореплавством та забезпечить чіткий, єдиний, прозорий механізм фіксації факту забруднення та встановлення джерела забруднення.

Метою розроблення акта є забезпечення нормативного врегулювання питання щодо встановлення джерела забруднення та єдиного підходу до порядку перевірки суден, взяття проб води та проведення їх аналізу.

Проект акта розміщено на сайті Міністерства інфраструктури України (www.mtu.gov.ua) у розділі «Проекти нормативно-правових актів».

Зауваження та пропозиції до проекту акта слід надсилати на адресу Департаменту морського та річкового транспорту, 01135, м. Київ, п-т Перемоги, 14; flot_bezpeka@mtu.gov.ua.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31050.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове