Для людей
з порушенням зору

    Новини    14 Серпня 2019, 14:48
Версiя для друку


Уряд ухвалив рішення про концесійні конкурси цілісних майнових комплексів в портах Ольвія та Херсон, - Володимир Омелян

14 Серпня 2019, 14:48

Уряд ухвалив рішення про концесійні конкурси цілісних майнових комплексів в портах Ольвія та Херсон. Про це заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян за підсумками засідання Кабінету Міністрів, яке відбулось сьогодні, 14 серпня 2019 року.

Міністр інфраструктури відзначив, що робота з передачі в концесію об’єктів інфраструктури тривала від 2015 року: «Міністерство інфраструктури стало першим, яке підготувало всю необхідну документацію для здійснення концесії в Україні. За ці роки ми підготували новий закон про концесію, створили Офіс державно-приватного партнерства «Спільно», який підготував технічно-економічне обґрунтування за найкращими західними стандартами низки об`єктів інфраструктури, пройшли всі бюрократичні узгодження умов, процедур і вимог. Понад 20 українських та міжнародних компаній вже проявили свій інтерес до проектів та розглядають можливість участі у відкритих та прозорих концесійних конкурсах», - заявив Володимир Омелян.

Проект в порту Ольвія передбачає передання концесіонеру на визначений строк цілісного майнового комплексу, що включає майно ДП «Стивідорна компанія «Ольвія», майно ДП «АМПУ», а також об’єкти, спеціально збудовані відповідно до умов концесійного договору за умови взяття концесіонером на себе певних інвестиційних зобов'язань. Проект в порту Ольвія сприятиме залученню інвестицій у розмірі до 17,3 млрд. грн. та збільшення надходжень до бюджетів різних рівнів до 58 млрд. грн. за весь період дії договору концесії, у тому числі надходження від концесійних платежів до 19,5 млрд. грн.

Реалізація проекту у морському порту Херсон передбачає передання концесіонеру на визначений строк цілісного майнового комплексу, що забезпечує комплексне надання послуг в порту та включає майно ДП «ХМТП», майно ДП «АМПУ», а також об’єкти, спеціально збудовані відповідно до умов концесійного договору. Проект в порту Херсон сприятиме залученню інвестицій у розмірі близько 1,37 млрд грн та збільшенню надходжень до бюджетів різних рівнів до 14,3 млрд грн за весь період дії договору концесії, у тому числі надходжень від концесійних платежів до 2,8 млрд грн.

Наступним кроком беде схвалення Конкурсними комісіями конкурсної документації, після чого Мінінфраструктури будуть прийняті накази про затвердження конкурсної документації та оголошення концесійних конкурсів.

Все майно, передане та створене концесіонером, є об’єктом права державної власності.



ВСІ Новини