Для людей
з порушенням зору

    Новини    9 Вересня 2019, 10:53
Версiя для друку


Ми закладаємо фундамент для чесної конкуренції, бо саме вона і є основою успіху, — Владислав Криклій

9 Вересня 2019, 10:53

Міністерство інфраструктури України підтримує законопроекти №1196-1 та №1182-1 від 06 вересня 2019 року, які презентують європейську модель ринку залізничних та внутрішніх водних перевезень. Відповідні законопроекти зареєстровані у Верховній Раді 6 вересня.

“Ці законопроекти презентують європейську модель ринку залізничних та внутрішніх водних перевезень. Йдеться про можливість створення конкурентного ринку перевезень пасажирів і вантажів. Більше того, очікується ліквідація вибіркового доступу до інфраструктури загального користування,” – зазначив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Законопроект про внутрішній водний транспорт передбачає повну лібералізацію ринку, збільшення обсягу річкового транспортування для комерційних товарів в 3 рази (до обсягів перевезення 30 млн т. у 2025р.), створення фінансової та організаційної структури для задоволення потреб у капітальних інвестиціях та імплементацію норм ЄС у законодавство України. Завданням законопроекту  про залізничний транспорт є вдосконалення ринкових механізмів господарювання на залізничному транспорті, побудова нової структури взаємовідносин учасників перевізного процесу.

Прийняття законопроектів є частиною виконання зобов'язань України, визначених в Угоді про асоціацію з ЄС, зокрема, відокремлення діяльності з управління інфраструктурою від надання послуг з перевезення.

 «Ми закладаємо фундамент для чесної конкуренції, бо саме вона і є основою успіху. Чекаємо якнайшвидше на ухвалення ініціатив Верховною Радою», — резюмував Владислав Криклій.



ВСІ Новини