Міністерство інфраструктури України


ІНФОРМАЦІЙНЕ ОГОЛОШЕННЯ про проведення концесійного конкурсу щодо надання в концесію майна державного підприємства «Стивідорна компанія «Ольвія» і майна державного підприємства «Адміністрація морських портів України»

12 Вересня 2019, 08:33

 Міністерство інфраструктури України оголошує про проведення концесійного конкурсу щодо передачі в концесію майна державного підприємства «Стивідорна компанія «Ольвія», код ЄДРПОУ 19290012, з місцезнаходженням за адресою: Україна, 54052, м. Миколаїв, а/с 170 (далі – ДП «СК «Ольвія»), і майна державного підприємства «Адміністрація морських портів України», код ЄДРПОУ 38727770, з місцезнаходженням за адресою: Україна, 01135, м. Київ, проспект Перемоги, 14 (далі – ДП «АМПУ»).

Здійснення проекту державно-приватного партнерства щодо передачі в концесію майна ДП «СК «Ольвія» і майна ДП «АМПУ» має на меті залучення інвестицій в об'єкти портової інфраструктури державної форми власності, збільшення вартості таких об'єктів за рахунок приватного капіталу, впровадження передових управлінських та комерційних практик приватних портових операторів у державному секторі та покращення якості стивідорних послуг, які здійснюються з використанням переданого у концесію майна, для споживачів.

Органом, який надає концесію за результатами концесійного конкурсу (концесієдавцем), є Міністерство інфраструктури України.

Об'єктом концесії є цілісний майновий комплекс, що забезпечує комплексне надання послуг у спеціалізованому морському порту «Ольвія» та включає майно ДП «СК «Ольвія» та майно ДП «АМПУ» згідно з визначеним концесієдавцем переліком, а також об'єкти, які мають бути спеціально створені (збудовані) відповідно до умов концесійного договору. Перелік майна ДП «СК «Ольвія» і майна ДП «АМПУ», що підлягає передачі в концесію (із зазначенням найменувань та інших характеристик), доступний на офіційному веб-сайті концесієдавця за посиланням: https://mtu.gov.ua/content/proekt-koncesii-u-portu-olviya.html

Розмір реєстраційного внеску для реєстрації претендентів як учасників концесійного конкурсу становить 170 (сто сімдесят) гривень.

Концесія за результатами концесійного конкурсу надається на 35 (тридцять п'ять) років.

Заявки на участь у конкурсі, конкурсні пропозиції подаються протягом шістдесяти днів з дня публікації в газетах «Урядовий кур’єр», «Голос України» останнього з оголошень про проведення концесійного конкурсу щодо надання в концесію майна державного підприємства «Стивідорна компанія «Ольвія» і майна державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

Порядок подання заявок на участь у концесійному конкурсі та конкурсних пропозицій визначений в інструкції для претендентів, яка розміщена на офіційному веб-сайті концесієдавця за посиланням:  https://mtu.gov.ua/content/proekt-koncesii-u-portu-olviya.html

Інформація про результати концесійного конкурсу, підстави визначення переможця та відхилення пропозицій інших учасників конкурсу підлягає розміщенню на офіційному веб-сайті концесієдавця невідкладно після оголошення рішення концесієдавця про визначення переможця концесійного конкурсу та у десятиденний строк з цього дня – опублікуванню в газеті «Урядовий кур'єр» чи «Голос України».

Для отримання додаткової інформації щодо концесійного конкурсу зацікавлені особи можуть звертатися до конкурсної комісії із письмовим запитом за адресою: Україна, 01135, місто Київ, проспект Перемоги, 14. Такий запит подається відповідно до порядку та вимог, визначених в інструкції для претендентів.

Контактна особа конкурсної комісії:

Старікова Олена Володимирівна – керівник експертної групи з питань внутрішнього водного транспорту Директорату морського та річкового транспорту Міністерства інфраструктури України, відповідальний секретар конкурсної комісії, каб. 02, тел. 044-351-48-98.

Наказ про оголошення концесійного конкурсу у порту Ольвія

Конкурсна документація концесії у порту Ольвія (українською)

Конкурсна документація концесії у порту Ольвія (англійською)





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31121.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове