Для людей
з порушенням зору

    Новини    18 Вересня 2019, 19:20
Версiя для друку


Першочерговим завданням реформування залізничного транспорту є прийняття нового закону - Владислав Криклій

18 Вересня 2019, 19:20

Першочерговим завданням реформування залізничного транспорту є прийняття нового закону. Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій під час обговорення  проекту Закону України «Про залізничний транспорт України» (реєстр. № 1196-1). Зустріч за участі голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури  Юрія Кісєля, народних депутатів України, голови правління АТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова, представників Світового банку,  Європейського інвестиційного банку,  Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, BRDO, Європейської Бізнес Асоціації,  Американської торговельної палати в Україні та Українського логістичного альянсу відбулась в Міністерстві інфраструктури сьогодні,  18 вересня 2019 року.

Міністр інфраструктури зазначив, що Угодою про асоціацію між Україною та ЄС передбачено імплементацію директив та регламентів щодо залізничного транспорту в термін до 2022 р.: «Законопроект  № 1196-1 - євроінтеграційний та враховує норми шести директив та трьох регламентів, які передбачені Угодою про асоціацію. Він презентує модель ринку залізничних перевезень, аналогічну європейським залізничним системам».

Владислав Криклій також заявив, що законопроект закладає основу для  формування прозорих тарифів на послуги з доступу до стратегічної інфраструктури, створення конкурентного ринку перевезень пасажирів та вантажів, справедливої конкуренції та підвищення конкурентоспроможності залізничного транспорту, недискримінаційного доступу до інфраструктури залізничного транспорту загального користування та економічної ефективності та розвитку залізничної галузі, в тому числі й через її інтеграцію в міжнародну та Транс’європейську транспортну мережу (TEN-T).

Голова Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури  Юрій Кісєль закликав присутніх до дискусії та зазначив, що парламент націлений на законодавче унормування реформи залізного транспорту в інтересах країни.  

Учасники обговорення висловили сподівання на ухвалення законопроекту, що дозволить розпочати реформу залізничного транспорту в Україні.  Пропозиції від бізнесу, висловлені під час обговорення, будуть опрацьовані під час підготовки до розгляду законопроекту у Верховній Раді.



ВСІ Новини