Для людей
з порушенням зору

    Новини    8 Жовтня 2019, 16:19
Версiя для друку


Міністр інфраструктури Владислав Криклій провів зустріч із представниками Організації Об'єднаних Націй

8 Жовтня 2019, 16:19

Сьогодні, 8 жовтня 2019 року,  Міністр інфраструктури Владислав Криклій провів зустріч із представниками Організації Об'єднаних Націй.

Учасники зустрічі обговорили співпрацю в рамках вдосконалення законодавчої бази відповідно до Цілей ООН, розвиток інфраструктури Азовського регіону, а також можливості технічної допомоги ООН у транспортному секторі.

Владислав Криклій подякував представникам ООН за  плідну співпрацю та підтримку проєктів  в Україні та наголосив на важливості розвитку відносин: «Організація Об'єднаних Націй є цінним партнером України у просуванні програм реформ у різних галузях. Україна отримує значну технічну, консультативну та фінансову допомогу спеціалізованих установ ООН, її фондів та програм, зокрема, у сферах демократичного врядування, подолання бідності, збільшення економічного зростання, підтримки державного управління, боротьби з ВІЛ/СНІД та іншими важкими хворобами, захисту довкілля тощо».

Сторони відзначили позитивну співпрацю в рамках Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Міністерством інфраструктури України та Муніципалітету Сеула, яка відбувається за підтримки Центру політики ПРООН у Сеулі та в партнерстві із CoST Україна.

Учасники зустрічі також відзначили позитивну динаміку та рух України в напрямку ратифікації Конвенції Міжнародної організації праці 2006 року про працю в морському судноплавстві, а також ратифікацію Конвенції про посвідчення особи моряка №185.

Міністр інфраструктури також зазначив, що Верховною Радою вже схвалено низку євроінтеграційних законів і наша мета – схвалити всі євроінтеграційні закони у сфері транспорту до кінця року. Окрім того, Владислав Криклій проінформував представників ООН щодо початку двох пілотних концесійних проєктів в портах Херсон та Ольвія.

Окрему увагу учасники зустрічі зупинили на відновленні інфраструктури Азовського регіону. Сторони обговорили можливості надання технічної допомоги в рамках відновлення інфраструктури на сході України.

Владислав Криклій запросив представників ООН взяти участь в Інвестиційному форумі присвяченому відновленню Донбасу, який відбудеться наприкінці жовтня 2019 року в Маріуполі.



ВСІ Новини