Для людей
з порушенням зору

    Новини    15 Жовтня 2019, 16:33
Версiя для друку


Владислав Криклій провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом

15 Жовтня 2019, 16:33

15 жовтня 2019 року Міністр інфраструктури Владислав Криклій провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом.

Сторони обговорили питання двостороннього співробітництва в залізничній, авіаційній, автодорожній, морській та річковій галузях, а також можливості для інвестицій в інфраструктурні проєкти в Україні.  

Особливу увагу під час зустрічі було приділено розвитку транспортного коридору Балтійське - Чорне море в рамках реалізації проекту Е 40 та залученню додаткового вантажопотоку на цей маршрут. Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс  висловив зацікавленість проектом Е 40.

Владислав Криклій наголосив на позитивній динаміці зростання обсягів перевезень залізничним транспортом, зокрема, в рамках роботи поїзда «Вікінг», який з'єднує Балтійське та Чорне моря.

«Для нас надзвичайно важливим є продовження спільної роботи над розвитком контейнерних перевезень. Я вітаю запуск нового залізничного контейнерного поїзда «Containerships train» за маршрутом Литва - Білорусь - Україна і назад, перший рейс якого відбувся 9 липня 2019 року з міста Драугисте, Республіка Литва. Окрім зростання попиту на вантажні перевезення, ми також спостерігаємо і ріст пасажиропотоку на поїзді «чотирьох столиць». Так, якщо в травні 2019 року поїзд складався із 8 вагонів із наповненістю пасажирами у 64%, то в серпні 2019 цей показник склав вже більше 85% і 10 вагонів. З метою популяризації даного маршруту до складу поїду було включено також плацкартні вагони», - повідомив Владислав Криклій.

Міністр інфраструктури також запропонував литовській стороні розглянути можливість звернення до білоруської сторони щодо відпрацювання можливості видачі транзитної візи для громадян ЄС безпосередньо в поїзді.

Владислав Криклій також відзначив позитивну динаміку росту пасажиропотоку і авіаційним транспортом та наголосив на важливості розвитку прямого сполучення між країнами.

Литовська сторона подякувала Міністерству інфраструктури за плідну співпрацю та виразила сподівання на подальший розвиток двостороннього співробітництва.

У свою чергу, Владислав Криклій наголосив, що транспортна галузь є рушієм росту економіки обох країн, і необхідно докласти максимум зусиль задля її розвитку. Україна зацікавлена  у лібералізації умов виконання  міжнародних вантажних перевезень, досягнута з Республікою Білорусь домовленість щодо  скасування дозвільної системи, може стати хорошим прикладом для українсько-литовської співпраці у цій сфері.  Сторони домовились розглянути це питання найближчим часом.



ВСІ Новини