Міністерство інфраструктури України


У розвиток інфраструктури Маріупольського порту залучено понад 1,3 млрд грн інвестицій, - Владислав Криклій

29 Жовтня 2019, 15:24

У розвиток інфраструктури Маріупольського порту буде залучено понад 1,3 млрд грн інвестицій. Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій сьогодні, 29 жовтня 2019 року, під час підписання Меморандуму про співпрацю між ДП «Адміністрація морських портів України», ДП «Маріупольський морський торговельний порт», ТОВ «КОФКО АГРІ РЕСОРСІЗ УКРАЇНА» та ТОВ «СТТ». Підписання відбулось в рамках Інвестиційного форуму, який триває у  Маріуполі.

«Українські порти відкривають перед іноземними інвесторами нові можливості. Співпраця КОФКО з українською стороною є вигідною для всіх, оскільки буде забезпечено інвестування у розвиток морського порту Маріуполь, збільшення вантажопотоку і, як наслідок, – значні відрахування у бюджети різних рівнів. Урядом докладаються значні зусилля для комплексної підтримки Азовського регіону, тому співпраця з такою міжнародною компанією як КОФКО є потужним сигналом для інших компаній про можливість  інвестувати в порти Маріуполь та Бердянськ», - заявив Владислав Криклій.

Міністр інфраструктури відзначив, що меморандум передбачає  реалізацію у порту Маріуполь інфраструктурного проекту, який забезпечить  сумарно залучення понад 1,3 млрд грн інвестицій у розвиток інфраструктури порту та збільшить вантажопотоки на 2,3 млн тон. Йдеться також про створення додаткових двохсот робочих місць, підвищення соціальних стандартів для працівників портової галузі. Реалізація проекту сприятиме розвитку агропромислового комплексу Азовського регіону, оскільки значно здешевлюється логістика для агровиробників.

Із врахуванням плану розвитку порту меморандум  також передбачає співпрацю сторін щодо реконструкції причалів № 2 і № 3, будівництва 2-ої черги зернового терміналу та створення єдиного перевантажувального комплексу (харчових та наливних продовольчих вантажів).  





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31249.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове