Міністерство інфраструктури України


Відновлення траси Київ - Одеса та будівництво обходу м. Львова відбудеться за рахунок вигідного кредиту ЄІБ - Владислав Криклій

6 Листопада 2019, 16:52

Сьогодні, 6 листопада 2019 року, розпорядженням Кабінету Міністрів України ухвалено рішення про залучення кредитних коштів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у розмірі 450 млн євро на розвиток транс'європейської транспортної мережі. Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Йдеться про будівництво обходу м. Львова та капітальний ремонт ділянок міжнародної автомобільної дороги М-05 Київ – Одеса (в Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях).

Суверенний кредит на суму до 450 млн євро з доходами (процентами), надається Державному агентству автомобільних доріг України (Укравтодор). Позика буде складатися з трьох траншів:

- транш 1 у розмірі 100 млн євро для фінансування капітального ремонту ділянки дороги М-05 Київ – Одеса в Черкаській області;

- транш 2 у розмірі 80 млн євро для фінансування будівництва північної частини об’їзної дороги міста Львова;

- транш 3 у розмірі 270 млн євро для фінансування капітального ремонту ділянки автомобільної дороги М-05 Київ – Одеса в Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях.

Суверенний кредит надається терміном на 15 років, включаючи 4-річну пільгу (початок дії кредитної угоди – 2021 р., кінцевий термін повернення кредиту – 2035 рік). Виплати – щопіврічне погашення. База та маржа процентних ставок: 6 міс. EURIBOR + 100 bps. 

Міністр інфраструктури повідомив, що проєкт вплине на економічний розвиток України, покращить її міжнародний імідж та забезпечить належну якість траси М-05 для громадян та бізнесу. За висновками експертів, проєкт вплине на якість життя не менше ніж 3,2 млн мешканців України.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31277.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове