Міністерство інфраструктури України


Наталія Форсюк провела зустріч із представниками ринку таксі щодо нового законопроєкту

18 Листопада 2019, 11:07

15 листопада 2019 року заступник Міністра інфраструктури Наталія Форсюк провела зустріч із представниками ринку таксі в Україні. Участь у зустрічі також взяли члени Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури, а також Директорат цифрової інфраструктури на транспорті Міністерства інфраструктури України.

Учасники зустрічі обговорили спірні питання щодо нововведень, які планується запровадити проєктом Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання діяльності з надання послуг перевезень пасажирів на таксі та легковими автомобілями на замовлення».

Наталія Форсюк зазначила, що новим законопроєктом планується дерегулювати процедури набуття права на провадження діяльності з перевезень пасажирів на таксі та легковими автомобілями на замовлення (заміна ліцензій на повідомлення), надання Укртрансбезпеці повноважень щодо здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про автомобільний транспорт шляхом здійснення «контрольного придбання послуг», а також надання їй функції ведення (адміністрування) державного реєстру перевізників.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено спірним питанням щодо обов’язкового страхування пасажирів, введення відповідальності інформаційно-диспетчерських служб та нагляду/контролю за такими службами, введення прямої вимоги до водіїв щодо підтвердження їх психіатричного  здоров'я, відсутності наркозалежності та причетності до злочинів проти життя і здоров'я, а також норм щодо блокування чи виключення з реєстру перевізника за систематичні порушення ПДР тощо.

За підсумками зустрічі сторонами було домовлено у тижневий строк доопрацювати проєкт закону із врахуванням всіх коментарів та зауважень.

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31310.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове