Для людей
з порушенням зору

    Відстеження результативності регуляторних актів    9 Грудня 2019, 15:53
Версiя для друку


Звіт про періодичне відстеження результативності наказу Мінтрансзв’язку від 09.09.2009 № 943

«Про внесення змін до наказів Мінтрансзв’язку від 27.12.2006 № 1196 та від 03.11.2008 № 1333»
9 Грудня 2019, 15:53

1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер

Наказ Міністерства транспорту та зв’язку України від 09.09.2009 № 943 «Про внесення змін до наказів Мінтрансзв’язку від 27.12.2006 № 1196 та від 03.11.2008 № 1333», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 21.09.2009 за № 889/16905 (надалі – Наказ).

2. Назва виконавця заходів з відстеження результативності

Міністерство інфраструктури України.

3. Цілі прийняття регуляторного акта

Наказ розроблено відповідно до вимог Закону України «Про залізничний транспорт», Порядку обслуговування громадян залізничним транспортом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.1997 № 252, з метою поліпшення обслуговування громадян при користуванні залізничним транспортом.

Основні цілі прийняття Наказу:

- захист прав споживачів, покращення умов їх обслуговування, врегулювання та конкретизація питань, пов’язаних з якісним  наданням послуг при користуванні залізничним транспортом;

- приведення порядку проїзду пасажирів відповідно до актів законодавства;

- підвищення відповідальності працівників залізниць у випадку невжиття заходів щодо усунення виявлених недоліків та у разі втрати проїзних документів  провідником пасажирського вагону та ін.;

- доповнення та конкретизація ряду положень щодо перевезень пасажирів з метою покращання їх рівня обслуговування.

4. Строк виконання заходів з відстеження результативності

з 11 по 29 листопада 2019 року.

5. Тип відстеження

Періодичне відстеження.

6. Методи одержання результатів відстеження

Для проведення періодичного відстеження використовувався статистичний метод одержання результатів відстеження.

Відстеження результативності регуляторного акта здійснювалось:

- за звітами регіональних філій про продаж проїзних документів та зведення даних до єдиного звіту із регіональних філій, із яких виводилися статистичні дані по кількості пасажирів на кожній із них;

- за результатами статистичної звітності про кількість відправлених вагонів та перевезених пасажирів.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Основними показниками результативності цього Наказу є відсутність пропозицій і зауважень від заінтересованих юридичних, фізичних осіб та органів виконавчої влади, що свідчить про позитивний вплив Наказу на здійснення державою належного нагляду за діяльністю АТ «Укрзалізниця» у сфері перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

Показники результативності Наказу не виражені у фінансових показниках, що не дає можливості обчислити розміри тієї чи іншої вигоди або втрати та відрахувань до державного бюджету.

Розмір коштів та затрата часу, які витрачаються суб`єктами господарювання, пов’язаними з виконанням вимог Наказу, не змінюються.

Рівень поінформованості фізичних осіб та суб`єктів господарювання з основних положень Наказу середній і забезпечений відповідно до вимог чинного законодавства та діючих нормативно-правових актів.

Дія Наказу поширюється на суб’єктів господарювання, що здійснюють перевезення пасажирів залізничним транспортом та обслуговують пасажирів.

Із числа фізичних осіб дія Наказу поширюється на всіх осіб, що здійснюють поїздки залізничним транспортом, незалежно від громадянства.

Усі положення Наказу спрямовані на створення необхідних умов та покращення обслуговування пасажирів.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Позитивними соціальними наслідками впровадження змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України є:

- підвищено відповідальність працівників регіональних філій, конкретизовано положення щодо перевезення домашніх тварин і птахів, застосування тарифів та зборів, повернення платежів за проїзні та перевізні документи;

- доповнено та конкретизовано ряд положень щодо перевезень пасажирів з метою покращення їх рівня обслуговування. 

На підставі періодичного відстеження результативності змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України можна зробити висновок, що шляхом впровадження Наказу вдалося покращити права споживачів, умови їх обслуговування та врегулювати питання, повʼязані з якісним наданням послуг при користуванні залізничним транспортом.

Наступне періодичне відстеження результативності Наказу буде здійснено у 2022 році.



ВСІ Відстеження результативності регуляторних актів