Міністерство інфраструктури України


Верховною Радою ратифіковано дві важливі угоди з ЄІБ та ЄБРР у сфері інфраструктури, - Владислав Криклій

19 Грудня 2019, 20:36

Сьогодні, 19 грудня 2019 року,  Верховною Радою  ратифіковано дві важливі угоди  з  ЄІБ та ЄБРР у сфері інфраструктури – проєкт «Електрифікація залізничного напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка» та проєкт «Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України».

Міністр інфраструктури Владислав Криклій подякував народним депутатам України за підтримку важливих проєктів: «Це прекрасна відповідь усім, хто питає, у чому користь від єдності влади. Угоди, підписані ще декілька років тому, залишались мертвим папером і не були реалізовані. За цей втрачений час можна було багато чого зробити і з електрифікацією, і з безпекою у містах. Кошти були, проєкти теж. Наші партнери з ЄІБ і ЄБРР готові і далі фінансувати такі проекти, але якщо ми будемо їх робити, а не роками тримати у парламенті», - зазначив Міністр інфраструктури.

Орієнтовна вартість проекту Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України»  складає 177 млн євро, з яких:

кредит ЄІБ – 75 млн євро, угода підписана 09.07.2018;

кредит ЄБРР – 75 млн євро (планується підписання угоди у 2020 році);

власні кошти міст, технічна допомога – 27 млн. євро.

Підвищення безпеки для міст Львів, Одеса, Дніпро, Харків, Київ, Кам’янець-Подільський, включатиме в себе покращення інфраструктури дорожніх перетинів,  інфраструктури для велосипедистів та громадського транспорту, облаштування об’єктів для зменшення швидкості у населених пунктах та поблизу шкіл тощо.

Угода щодо електрифікації  залізничного напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка» передбачає  фінансування в обсязі 150 млн євро.

Проєкт електрифікації залізниці передбачає будівництво другої колії, електрифікацію та модернізацію систем сигналізації і зв'язку на напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31422.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове