Міністерство інфраструктури України


Украерорух увійшов до групи провайдерів із найрозвинутішою системою управління безпекою польотів у Європі – результати аудиту Євроконтролю та CANSO

23 Грудня 2019, 11:57

За результатами аудиту у 2019 році Украерорух увійшов до групи з 27 країн із найвищими показниками досконалості системи управління безпекою польотів (СУБП) при середньому рівні зрілості СУБП 70-78 %.

Оцінювання здійснювалося в рамках спільного проєкту Євроконтролю та CANSO.

Андрій Ярмак, керівник Украероруху: «Результати цих досліджень свідчать, що система управління безпекою польотів Украероруху функціонує відповідно до європейських вимог, а це гарантія надання ефективного і безпечного аеронавігаційного обслуговування в повітряному просторі України».

Оцінювання відбувалося за 17 основними компонентами та елементами безпеки польотів, з-поміж яких – культура безпеки, політика безпеки, процес управління ризиками, процес доповіді з безпеки польотів, моніторинг характеристик з безпеки польотів, підготовка та навчання в сфері безпеки польотів.

За напрямом «моніторинг характеристик з безпеки польотів» Україна має найкращу практику, визнану на європейському рівні. 

 

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух), створене у 1992 р., є основою національної аеронавігаційної системи та Об'єднаної цивільно-військової системи організації повітряного руху України (ОЦВС). Серед основних завдань підприємства – обслуговування повітряного руху, організація і менеджмент повітряного простору й організація потоків повітряного руху; організація радіотехнічного й електротехнічного забезпечення обслуговування повітряного руху та виконання польотів; забезпечення діяльності та розвитку підрозділів ОЦВС; організація аварійного сповіщення й участь у проведенні пошуково-рятувальних робіт; надання аеронавігаційної інформації користувачам повітряного простору. До складу Украероруху входять шість регіональних структурних підрозділів: Львівський, Одеський, Дніпропетровський, Харківський, «Київцентраеро» та «Кримаерорух».

Офіційний веб-сайт – www.uksatse.ua.  Керівник – Андрій Ярмак.  





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31430.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове