Міністерство інфраструктури України


До уваги перевізників щодо електронного бронювання дозволів на міжнародні вантажні перевезення

3 Січня 2020, 10:10

З 02.01.2020 Укртрансбезпекою запроваджено процес електронного бронювання дозволів на міжнародні вантажні перевезення через Транспортний портал електронних послуг, який працює у тестовій експлуатації.

За сьогоднішній день заброньовано вже більше 500 дозволів.

Водночас, перевізники звертаються з питаннями та проблемами, які виникли під час користування сервісом. Наразі всі питання опрацьовуються та систематизуються, після чого буде надано відповіді на типові запитання.

Звертаємо увагу, що електронне бронювання гарантує резервування за перевізником бланку дозволу. Для отримання заброньованого дозволу перевізнику під час оформлення та видачі його на ПВД необхідно пред’явити передбачені законодавством документи.

Крім того, просимо врахувати, що багаторазові дозволи Франції та Нідерландів, які були заброньовані перевізниками, яким не розподілено такі дозволи відповідно до таблиць, що додаються до Протоколу Комісії з розгляду питань, пов’язаних з оформленням, видачею, обліком та аналізом ефективності використання дозволів на поїздку по територіях іноземних держав від 24.12.2019 № 34, затвердженого наказом Міністерства інфраструктури України від 28.12.2019 № 996 (додатки 1, 2) – https://mtu.gov.ua/documents/1613.html, видаватись на ПВД не будуть, кошти за їх бронювання перевізникам буде повернуто. Додатково, 03.01.2020 бланки багаторазових дозволів Франції та Нідерландів буде направлено на ПВД, інформацію щодо розподілу бланків дозволів по ПВД буде оприлюднено додатково. Електронне бронювання зазначених дозволів буде тимчасово недоступним. 

Нагадуємо, що 40% всіх дозволів залишаються доступними для оформлення та видачі при усному зверненні на ПВД.

У разі виникнення питань чи зауважень щодо коректності роботи сервісу електронного бронювання дозволів, автомобільні перевізники можуть надіслати лист на електронну адресу support@e-transport.gov.ua.

Дякуємо, що Ви з розумінням ставитесь до тестування платформи та допомагаєте зробити цей сервіс кращим!





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31469.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове