Міністерство інфраструктури України


На спеціальному тренажері пройшли навчання 26 машиністів локомотивів виробництва GE

13 Січня 2020, 10:55

Українські машиністи локомотивів General Electric проходять навчання на спеціальному тренажері, який встановлено у Волноваському локомотивному депо. Свою професійну майстерність на симуляторі вже вдосконалили 26 залізничників.

Це перший тренажер, який було встановлено минулого року в Україні для навчання локомотивних бригад магістрального вантажного локомотива серії ТЕ33АС виробництва General Electric. Обладнання моделює динаміку руху поїзда до 120 км/год. Сучасна комп’ютерна програма повністю імітує робоче місце машиніста — пульт керування. На ньому відображається реальне розташування сигналів, станцій, переїздів, знаків та інших елементів інфраструктури та верхньої будови колії на дільницях, де курсують сучасні локомотиви.

Під час роботи на тренажері машиністи також бачать аналіз даних про роботу локомотива, зокрема, силової електричної схеми, тягового приводу та гальмівного обладнання. Окрім цього, на тренажері залізничники відпрацьовують і нестандартні ситуації, що можуть виникати під час руху. 

Наразі в рамках договору з General Electric, підписаного 23 лютого 2018 року, Укрзалізниця отримала в експлуатацію 30 тепловозів ТЕ33АС. Як повідомлялося раніше, у 2020 році Укрзалізниця планує придбати ще 40 локомотивів виробництва General Electric.

Нагадаємо, на станції Дарниця в навчальному центрі встановлено тренажер для локомотивних бригад електропоїздів Hyundai Rotem.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31478.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове