Міністерство інфраструктури України


Бюджетний комітет Верховної Ради підтримав законопроєкти, які дозволять залучити додаткові 20 млрд грн на дороги України

16 Січня 2020, 14:41

Бюджетний комітет ВРУ підтримав законопроєкти, які дозволять залучити додаткові 20 млрд грн на дороги України. Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій. 

"Абсолютно згоден, що завдання відновити 24000 км доріг, поставлене Президентом України,  та визначене  у програмі діяльності Уряду, вимагє фінансувння понад наявне у Дорожньому фонді. Саме тому чекаємо на прийняття Верховною радою законопроектів 2660 та 2661, які забезпечать додаткових 20 млрд.грн. на будівництво доріг. 2020 рік точно буде роком рекордного будівництва доріг, мостів та інших об’єктів інфраструктури. Готуємось до початку великого будівництва", - зазначив Міністр інфраструктури. 

Для збільшення фінансування дорожньої галузі Верховній Раді необхідно прийняти зміни до Бюджетного кодексу та ЗУ про Державний бюджет.

15 січня 2020 року відбулося засідання Бюджетного комітету Верховної Ради України на якому було прийнято рішення рекомендувати до розгляду у сесійній залі, а також за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу та в цілому законопроєкти № 2660 і № 2661. Вони дозволять Укравтодору додатково залучити фінансування на будівництво, ремонт та експлуатацію доріг на зовнішніх ринках.

«Математика дуже проста: із наявним фінансуванням Дорожнього фонду нам потрібні 6 років для ремонту аварійних доріг. Це дуже довго. Для швидкого досягнення результатів нам потрібні додаткові кошти, які ми зможемо отримати завдяки законодавчим новаціям. Ми сподіваємося на підтримку з боку народних депутатів, адже швидкість відновлення українських доріг — умова економічного добробуту та комфорту громадян», — підкреслив Олександр Кубраков, голова Укравтодору.

Проєкти Закону передбачають, що у 2020 році за запозиченнями Укравтодору для фінансування дорожніх інвестиційних проєктів буде надано державні гарантії в обсязі — 19 млрд 274 млн 083 тис. гривень.

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31498.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове