Міністерство інфраструктури України


Переможцем концесійного конкурсу в порту Херсон стала компанія «Рисоіл-Херсон», – Владислав Криклій

21 Січня 2020, 18:55

Переможцем концесійного конкурсу в порту Херсон стала компанія «Рисоіл-Херсон». Компанія запропонувала в 10 разів вищу ставку змінного концесійного платежу, ніж мінімальна ставка за умовами конкурсу. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій сьогодні, 21 січня 2020 року.

«Маємо гарний результат першого концесійного конкурсу. Переможцем концесійного конкурсу в порту Херсон стала компанія «Рисоіл-Херсон». Боротьба за концесію Херсонського порту була напруженою. Різниця між переможцем і другим місцем мінімальна – трохи більше 2-х балів за результатами оцінювання фінансових пропозицій», – заявив Владислав Криклій.

Міністр інфраструктури наголосив, що дуже високий відсоток росту пропозиції переможця по відношенню до мінімальних вимог свідчить про перспективність концесійного проєкту та зацікавленість бізнесу у державно-приватному партнерстві: «Запропонована ТОВ «Рисоіл-Херсон» ставка змінного концесійного платежу (відсоток від доходу)  - 7% від доходу за рік, це в 10 разів вище мінімальних вимог, які виставлялись нами. На 44% вище від мінімальних вимог компанія запропонувала суму фіксованого концесійного платежу – 12 млн грн. Інвестиційні зобов’язання, запропоновані компанією, - майже 300 млн грн (на 4 роки), що на 38,6% вище від мінімальних вимог. Ще 18 млн грн – сума коштів для розвитку місцевої інфраструктури (збільшення на 67,7%). Як бачимо на прикладі цього концесійного конкурсу, від ґрунтовно підготовленого проєкту і чесного конкурсу виграють усі – бізнес, держава та місцева громада», – підкреслив Владислав Криклій.

За словами очільника Міністерства, здійснення проєкту державно-приватного партнерства щодо передачі в концесію майна ДП «ХМТП» і майна ДП «АМПУ» має на меті залучення інвестицій в об'єкти портової інфраструктури державної форми власності, збільшення вартості таких об'єктів за рахунок приватного капіталу, впровадження передових управлінських та комерційних практик приватних портових операторів у державному секторі та покращення якості стивідорних послуг, які здійснюються з використанням переданого у концесію майна, для споживачів.

Підписання договору з концесіонером відбудеться після отримання дозволу на концентрацію від Антимонопольного комітету відповідно до законодавства, ця процедура триває близько двох місяців.

Загальна кількість балів за результатами оцінювання Фінансових пропозицій Учасників конкурсу

 

Фінансова пропозиція Компанії «Бусс Ерк Ліман Ішлетме Ве Ложістік Нізметлері Лімітед Шіркеті»

Фінансова пропозиція Товариства з обмеженою відповідальністю «РИСОІЛ-ХЕРСОН»

Фінансова пропозиція Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРМОРПОРТ»

ВСЬОГО БАЛІВ

79,70

81,87

73,88


Порівняльна таблиця мінімальних вимог відповідно до умов конкурсу та пропозиції переможця конкурсу

 

Мінімальні вимоги відповідно до умов конкурсу

Фінансова пропозиція Переможця ТОВ «РИСОІЛ-ХЕРСОН»

% росту пропозиції переможця по відношенню до мінімальних вимог

Запропонована ставка змінного концесійного платежу (% від доходу)

0,73%

7%

на 859% вище мінімальних вимог

Запропонована сума фіксованого концесійного платежу

8 371 000 грн.

12 059 500 грн.

на 44% вище від мінімальних вимог

Інвестиційні зобовязання

215 735 000 грн.

 

298 945 550 грн.

 

на 38,6% вище від мінімальних вимог

Запропонована сума коштів для розвитку місцевої інфраструктури

10 786 750 грн.

18 089 250 грн.

на 67,7% вище від мінімальних вимог





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31519.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове