Для людей
з порушенням зору

    Новини    7 Лютого 2020, 18:20
Версiя для друку


Міністр інфраструктури України Владислав Криклій зустрівся із головним виконавчим директором авіакомпанії Wizz Air Джозефом Вараді

7 Лютого 2020, 18:20

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів зустріч із засновником і головним виконавчим директором авіакомпанії Wizz Air Джозефом Вараді сьогодні, 7 лютого 2020 року. У зустрічі також взяли участь очільник Державіаслужби Олександр Більчук і головний фінансовий директор авіакомпанії Wizz Air Джордж Міхалопулос.

Сторони обговорили результати роботи авіакомпанії на українському ринку, розвиток авіаційної галузі України, а також окреслили перспективи розширення присутності компанії на українському ринку.

Очільник Міністерства інфраструктури повідомив, що за 2019 рік пасажиропотоки через аеропорти України збільшились на 18,5% та становили 24 млн 336 тис. чоловік, у тому числі у міжнародному сполученні зростання становить 20 %.

Головний виконавчий директор Wizz Air Джозеф Вараді поінформував про  плани авіакомпанії щодо присутності на українському ринку та зазначив, що Wizz Air  готова до конструктивного діалогу.

Владислав Криклій підкреслив, що збільшення частки лоукост авіакомпаній на українському ринку авіаперевезень є одним із пріоритетних завдань Міністерства: «Зростання пасажиропотоків через аеропорти України є важливим показником економічного розвитку. Ми реалізуємо комплекс заходів для подальшого успішного розвитку авіаційної галузі, зокрема, в найближчих планах - модернізація аеропортів у Дніпрі, Ізмаїлі, підготовка проєкту для будівництва аеропорту в Мукачево. Важливим завданням є збільшити частку лоукостів на авіаційному ринку України у 2020 році  до 45%. Ми також прагнемо збільшити пасажиропотік на внутрішніх авіарейсах. Для цього ми підготували законопроєкт про скасування ПДВ для таких рейсів, впевнений, що парламент підтримає нас. Це створює сприятливі умови для роботи на ринку України», – заявив Міністр інфраструктури України.

Владислав Криклій запропонував Джозефу Вараді активізувати діалог щодо виходу компанії Wizz Air на ринок внутрішніх авіаперевезень та повідомив, що Україна розраховує на підписання Угоди про відкрите небо з ЄС в найближчий перспективі.

Наразі на зимовий сезон ІАТА 2019/2020 авіакомпанії Wizz Air Hungary надано дозволи на виконання регулярних міжнародних рейсів до 13 країн,  що є найбільшою мережею маршрутів серед іноземних авіаперевізників, які виконують регулярні рейси до/з України.



ВСІ Новини