Міністерство інфраструктури України


Треба відходити від паперових бланків та працювати над переходом на онлайн дозволи, - Владислав Криклій

22 Лютого 2020, 11:59

Необхідно відходити від паперових бланків та працювати над переходом на онлайн дозволи на автомобільні перевезення.  Про це заявив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час зустрічі з Міністром інфраструктури Республіки Польща Анджеєм Адамчиком 21 лютого 2020 року. Зустріч відбулася у рамках робочого візиту Міністра інфраструктури України для участі у Міжнародній конференції «Європа Карпат» 21-22 лютого 2020 року у м. Красічин (Республіка Польща).

В ході зустрічі було обговорено питання забезпечення дозволами на міжнародні автомобільні перевезення.   Міністр інфраструктури України наголосив про необхідність  відновленні квоти на рівні 200 000 дозволів. Владислав Криклій наголосив, що з  другого січня цього року в Україні  працює транспортний портал,  українські перевізники мають можливість здійснити електронне замовлення бланків дозволів. Це прозора система, яка мінімізує зловживання.  Польська Сторона привітала такі зміни в процесі оформлення дозволів та виявила бажання детально вивчити роботу системи. Владислав Криклій наголосив, що в час цифрових технологій потрібно відходити від паперових бланків та працювати в напрямку переходу на онлайн дозволи.

Польська Сторона повідомила, що процес підрахунку використання українськими перевізниками дозволів 2019 року ще не завершено, фінальні дані  будуть оприлюднені в березні 2020 року. Сторони обговорили можливі шляхи вирішення ситуації з забезпеченням дозволів на міжнародні автомобільні перевезення,  кінцеві рішення будуть прийняті під час засідань українсько-польської Змішаної Комісії.

Владислав Криклій підкреслив, що Україна активно здійснює інфраструктурну євроінтеграцію і прагне створення сприятливих умов для економічного розвитку обох держав.

Також сторони обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці, зокрема, розвиток міжнародного транспортного коридору Via Carpatia, інтеграцію національної транспортної мережі до TEN-T, стан реалізації спільних інфраструктурних проектів, розвиток авіаційного та залізничного сполучення.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31609.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове