Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    2 Березня 2020, 14:00
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проєкту наказу Міністерства інфраструктури України

«Про затвердження Правил проведення аварійно-рятувальних робіт на повітряному транспорті»
2 Березня 2020, 14:00

Проєкт наказу Міністерства інфраструктури України «Про затвердження Правил проведення аварійно-рятувальних робіт на повітряному транспорті» (далі – наказ) розроблено на підставі законодавства України та рекомендованої практики Міжнародної організації цивільної авіації ІCАО:

статей 82, 113 Повітряного кодексу України;

постанови Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2012 року № 1037 «Про заходи щодо вдосконалення організації та проведення авіаційних робіт з пошуку і рятування» (зі змінами);

Авіаційних правил України «Технічні вимоги та адміністративні процедури для сертифікації аеродромів», затверджених наказом Державної авіаційної служби України від 06 листопада 2017 року № 849, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 28 грудня 2017 року за № 1574/31442.

Метою прийняття наказу є приведення нормативно-правових актів, що регулюють діяльність цивільної авіації України до вимог законодавства України та рекомендованої практики Міжнародної організації цивільної авіації в частині підвищення ефективності аварійно-рятувального та протипожежного забезпечення польотів на аеродромах цивільної авіації.

Реалізація акта позитивно вплине на оптимізацію державного управління у сфері аварійно-рятувального та протипожежного забезпечення польотів у цивільній авіації України, що створить умови для покращення роботи служб аварійно-рятувального та протипожежного забезпечення польотів, аварійно-рятувальних команд на аеродромах ЦА,  забезпечення належного, своєчасного виконання ними основних завдань та функцій.

Прийняття акта забезпечить підвищення рівня аварійно-рятувального та протипожежного забезпечення польотів у цивільній авіації України та безпечне і ефективне проведення аварійно-рятувальних робіт, надання допомоги потерпілим.

Прийняття акта дозволить привести нормативно-правову базу, що регулює діяльність цивільної авіації України, у відповідність до європейських вимог та адміністративних процедур шляхом інкорпорування у законодавство України Регламентів Європейського Союзу.

Зауваження та пропозиції до наказу від фізичних та юридичних осіб слід надсилати на адресу: Директорат авіаційного транспорту Мінінфраструктури, 01135, м. Київ, пр. Перемоги, 14; kopytova@mtu.gov.ua.



ВСІ Оголошення