Для людей
з порушенням зору

    Новини    6 Березня 2020, 10:47
Версiя для друку


Реалізація спільних проєктів з ЄБРР і ЄІБ має бути прискорена, – Владислав Криклій

6 Березня 2020, 10:47

5 березня 2020 року в Міністерстві інфраструктури України під головуванням Міністра інфраструктури України Владислава Криклія відбулася нарада з питань реалізації спільних проєктів з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейським інвестиційним банком (ЄІБ). У заході взяли участь заступник голови ЄБРР в Україні Марк Магалецький, офіцер позики ЄІБ Генрі Мойккінен, а також представники Укравтодору, АТ «Укрзалізниця», АТ «Укрпошта», ДП МА «Бориспіль», ДП «Укрводшлях», ДП «Адміністрація морських портів України» та представники міст учасників проєкту «Міський громадський транспорт України».

Міністр інфраструктури подякував ЄІБ і ЄБРР за підтримку у розвитку та модернізації транспортної інфраструктури України і  зазначив, що це велика робота і велика допомога Україні: «ЄБРР і ЄІБє стратегічно важливими партнерами України з оновлення національної системи транспорту та реалізації транзитного потенціалу. Успішний розвиток інфраструктури сприяє росту економіку та добробуту людей. Тому реалізація спільних проєктів з ЄБРР і ЄІБ має бути прискорена.  Для цього необхідно розробити плани щодо подальших кроків з реалізації проєктів із визначенням заходів (у тому числі у розрізі по містах України), строків їх виконання, та індикаторів, за допомогою яких, можна було б визначити їх ефективність», – заявив Владислав Криклій.

Очільник Міністерства наголосив, що Мінінфраструктури й надалі буде активно підтримувати реалізацію проєктів міжнародних фінансових організацій, оперативно вирішувати проблеми та координувати реалізацію проєктів у взаємодії з іншими органами виконавчої влади.

Заступник Голови ЄБРР в Україні Марк Магалецький та Офіцер позики ЄІБ Генрі Мойккінен запевнили у тому, що ЄБРР та ЄІБ будуть всіляко сприяти реалізації проєктів та надавати підтримку у розв’язанні проблемних питань, що виникають в ході їх реалізації.

Міністр інфраструктури України повідомив, що на даний час є досвід успішної реалізації проєкту «Будівництво Бескидського тунелю», реалізуються проєкти «Електрифікація залізничного напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка», «Модернізація залізничної інфраструктури», «Придбання рухомого складу», «Міський громадський транспорт України». Розпочато реалізацію проєкту «Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України», ініційовано фінансування перспективних проєктів у сфері дорожнього господарства, надання послуг поштового зв’язку, розвитку портового господарства та річкової інфраструктури, аеропортів.



ВСІ Новини