Міністерство інфраструктури України


Інформація щодо перетину кордону з Турецькою Республікою на період карантину

23 Березня 2020, 18:13

Від Посольства України в Турецькій Республіці надійшла інформація, з посиланням на циркуляр Міністерства внутрішніх справ Турецької Республіки, що сухопутні та залізничні пункти пропуску через кордон з Грецією та Болгарією будуть закриті з 21.03.2020, як на в’їзд так і виїзд.

Також призупиняється морське сполучення між Турецькою Республікою та Грецькою Республікою.

У зв’язку з цим, на вказаних ділянках усім іноземцям протягом наступних 14 днів, з 21.03.2020, буде відмовлено у можливості  в’їзду до Турецької Республіки.

Громадяни країн, перелік яких зазначається нижче, а також громадяни третіх країн, які відвідували такі країни протягом останніх 14 днів, не будуть допущені до Туреччини.

Перелік країн: Китай, Іран, Італія, Ірак, Південна Корея, Німеччина, Франція, Іспанія, Норвегія, Данія, Бельгія, Швеція, Нідерланди, Австрія, Єгипет, Великобританія, Швейцарія, Саудівська Аравія, Ірландія, Об'єднані Арабські Емірати, Кувейт, Бангладеш, Монголія, Україна, Косово, Марокко, Ліван, Йорданія, Казахстан, Узбекистан, Оман, Словенія, Молдова, Джибуті, Екваторіальної Гвінеї, Канада, Індія, Угорщина, Гватемала, Польща, Кенія, Судан, Чад, Філіппіни, Латвія, Тайвань, Перу, Шрі-Ланка, Еквадор, Нігер, Туніс, Алжир, Кот-д'Івуар, Фінляндія, Ангола,  Домініканська Республіка, Камерун, Чорногорія, Колумбія, Північна Македонія, Мавританія, Непал, Португалія, Панама.

Зверніть увагу! Всі водії вантажівок, які відвідали перераховані країни протягом останніх 14 днів, будуть поміщені в карантин на 14 днів у прикордонних пунктах перед в'їздом до Туреччини.

Водночас, відповідно до інформації, яка була отримана в робочому порядку від Міністерства транспорту та інфраструктури Турецької Республіки, вантажні перевезення не обмежувались. Проте, посилаючись на рішення Міністерства внутрішніх справ Турецької Республіки, водії вантажівок із зазначених вище країн підлягають перевірці стану здоров’я та карантин. Також, посилаюсь на рішення Міністерства внутрішніх справ Турецької Республіка, водії, які не є громадянами Туреччини, фактично не будуть пропущені через кордон Туреччини.

Після отримання детальних роз’яснень від Турецької Сторони, Міністерство інфраструктури України додатково поінформує на своєму вебсайті. Наразі перевізникам рекомендується утриматись від поїздок до Турецької Республіки.

Наголошуємо, якщо транспортний засіб заблоковано на тому чи іншому кордоні, поінформуйте Міністерство інфраструктури України, заповнивши відповідну форму за посиланням: https://cutt.ly/Wtbvjvl 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31725.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове